Mondzorgcentrum Winschoten, Arie Hoeksema

Artikel Genomineerd Leerbedrijf
Mondzorgcentrum Winschoten

“Op een woensdagmorgen start Marloes, één van onze nieuwe tandartsen. Van tevoren voel je al dat het voor degene een stressvolle dag wordt”, vertelt Arie. “Die dag had ze meteen een lastige casus en was wat onzeker, dus overleggen we even. Ze had het juist gediagnosticeerd. Zo kon de patiënt met een goed gevoel naar huis en werd Marloes bevestigd in haar kunnen.”

“Dat is precies hoe wij in ons bedrijf samenwerken. We geven ze de ruimte en rust om te wennen en kijken naar hun persoonlijke doelen. We ontvangen alle stagiaires op dezelfde manier. Of het nou een tandarts in opleiding is, een mondhygiëniste of een tandartsassistente.”

“We streven naar een positieve leerervaring voor iedereen.”


“We leren mbo-studenten alle activiteiten die betrokken zijn bij het werken aan de tandartsstoel. Maar als ze specifieke leerdoelen hebben, zoals het verbeteren van administratieve vaardigheden, dan nemen we ze mee naar het backoffice. Daar kunnen ze afspraken maken met patiënten of administratieve taken uitvoeren. Het belangrijkste doel van onze opleiding is dat studenten handvaardig zijn voordat ze zich specialiseren.”

“Voor de toekomst hoop ik dat we ons proces nog verder kunnen verfijnen met nog meer aandacht voor de student, zodat ze bij ons op een mooie, gemoedelijke manier hun talenten kunnen ontwikkelen. De stageplek passen we aan op de leerdoelen, de praktijkmanager voelt aan welke stagiaire goed past bij wie, want het moet wel een match zijn.”

“Bij Mondzorgcentrum Winschoten zorgen we voor een goede begeleiding van stagiaires en streven we naar een positieve leerervaring voor iedereen”, sluit Arie af met een glimlach.