Metaalbouw TSV, Manon Schuten

Artikel Genomineerd Leerbedrijf
Metaalbouw TSV

“Zeven jaar geleden begon Kevin bij ons als leerling in de tekenkamer, nu heeft hij het hele Cambuur-stadion geëngineerd in 2D en 3D”, vertelt Manon.

“Bij TSV proberen wij de leerlingen zo goed mogelijk een indruk van het werkveld mee te geven. Veel leerlingen komen bij ons binnen en zijn wat timide. Wij vinden het fantastisch om te zien dat wanneer een leerling bij ons komt, het opbloeit, dat ze zelf dingen gaan doen en verbeterpunten aandragen.”

“Noah, die op dit moment stage loopt bij ons in de tekenkamer, vertelde mij dat hij de vrijheid krijgt om dingen te doen en initiatief te nemen. Als hij ergens vastloopt, wordt hij geholpen. Hij kan bij iedereen terecht. Dat is ook één van de kenmerken van ons bedrijf. We kijken naar elkaar om, of je nu medewerker bent of leerling, iedereen hoort erbij.”

“Stagelopers laten proeven van het werk en met passie het vak doen.”


“Wanneer wij projecten hebben die wat tijd kosten, dan zetten we daar vaak studenten op, zodat ze mee kunnen puzzelen. Als ze dan vijf jaar later bijvoorbeeld door Groningen lopen en dat gebouw zien, trots kunnen zeggen: ‘Ik heb de binnendozen ontworpen’”.

“Maar het allermooiste is nog als stagelopers bij ons komen en ook bij ons blijven”, vertelt Manon. “Noah is één van deze voorbeelden. Daarnaast hebben wij heel veel andere medewerkers die bij ons zijn begonnen als leerling en zich hebben opgewerkt tot projectleider.”

“Als snelgroeiend bedrijf biedt TSV veel mogelijkheden. Als een leerling het ene niet zo leuk vindt, is er altijd nog de mogelijkheid om te gaan proeven van een andere afdeling. Ons doel is om stagelopers goed te begeleiden, ze te laten proeven van het werkveld en ze uiteindelijk met passie ons vak te laten doen.”