Kampen Care, Arnold Bakker

Artikel Genomineerd Leerbedrijf
Kampen Care

Op een doorsnee donderdagmorgen wandelt Arnold Bakker de kantine binnen, gevuld met de gebruikelijke groep oudere collega's. Te midden van hen zit stagiaire Milan achter drie grote dozen gebak met daarop het Kampen Care-logo. ‘Bedankt voor de stage’ staat erop. “Een groter compliment voor ons bedrijf is haast ondenkbaar. Milan, nu op een BBL-traject bij ons, is het levende bewijs van ons werk. Hij start binnenkort met werken bij Kampen Industrial Care”, vertelt Arnold.

“De jeugd heeft de toekomst, dus namen we een paar jaar geleden een HR-manager aan en zochten toenadering tot scholen, zoals Noorderpoort, om verbinding te leggen. Met succes, want al snel liep de ene na de andere stagiair bij ons binnen.”

“Onze aanpak is eenvoudig maar effectief: we geven aandacht aan mensen. Passie voor techniek staat centraal, en die passie willen we ook bij onze leerlingen naar boven halen. We koppelen hen aan ervaren vakmensen en bieden persoonlijke begeleiding. Persoonlijke aandacht, dat werkt het allerbest”, legt Arnold uit.

“Persoonlijke aandacht, dat werkt het allerbest.”


“Enkele weken geleden ontvingen we weer een groep van Noorderpoort. We lieten hen alles zien, van engineering tot kunststof lassen. Het resultaat? Enthousiasme bij de studenten. “Wanneer kan ik hier stage lopen?” vroeg Jeroen meteen.

“De kracht van de onderlinge marketing van leerlingen onder elkaar, die is zo groot. Dus als je het bij je eerste student goed doet, gaat dat onder leerlingen rond en dat is goud waard. Dat de student zegt: “Ik was niet aan het vegen, maar ik was aan het frezen. Ik was niet aan het wassen, maar ik was aan het lassen, ik heb echt dingen gedaan!”

“We onderhouden nauw contact met scholen zoals Noorderpoort. Wij hebben voorgesteld om een soort cursus te geven, een kopklas voor kunststof lassen, want die mensen zijn niet te vinden. Het delen van kennis tussen bedrijven en opleidingsinstanties is essentieel. We zoeken daarom echt de verbinding met de scholen.”