EW Facility Services, Geertje de Jong

Artikel Genomineerd Leerbedrijf
EW Facility Services

Bij EW Facility Services, onder leiding van Geertje de Jong, komt tijdens het werken een telefoontje binnen. “Hey Geertje, heb jij een plekje en tijd voor een stagiaire van mij?”. Geertje, altijd bereid om te helpen, stemt ermee in.

Als de stagiaire, een jongedame met een rugzak, bij het gesprek aankomt, is ze ruim op tijd. “Bonuspunten, want dat is best knap”, denkt Geertje. Tijdens het gesprek laat ze haar inzicht en compassie zien. “Als er wat is: communiceer en blijf praten, want alleen dan kan ik je helpen. Wij denken in mogelijkheden, niet in onmogelijkheden”, moedigt ze de jongedame aan.

‘Doe, verbind en groei’ luidt het motto bij EW Facility Services. Voor Geertje is het begeleiden van stagiaires haar passie. “Het klinkt stom, maar het zijn mijn kindjes”, legt ze uit. “Ik behandel ze als mijn eigen kind, soms gaat het leuk en soms een beetje streng.”

“Wij denken in mogelijkheden, niet in onmogelijkheden.”


Voor de stagiaires betekent dit een kans om te groeien, zelfs als het met vallen en opstaan gaat. Alle stagiaires verdienen een kans en soms wel meer dan één. “Want Entree-leerlingen hebben niet zoveel kansen op een stageplek en iedereen verdient een kans.”

Bij EW Facility Services draait alles om inclusie en groei. “Wij willen alle jongeren helpen voorbereiden op hun toekomst”, benadrukt Geertje. “Gemiddeld hebben we drie tot vier stagiaires die ons helpen schoonmaken in hotels in Groningen. Ze zijn altijd welkom.”

Hoe zien de studenten Geertje? Als een liefdevolle mentor die altijd bereid is te helpen. En Geertje, rustig en vastberaden, blijft haar missie voortzetten.