;

Medewerker ICT

Leerweg
BOL voltijd
Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Crebo
25999
Locatie
P.C. Hooftlaan 1, Winschoten
Medewerker ICT

Alles over deze opleiding

Als medewerker ICT ben je binnen een bedrijf het eerste aanspreekpunt bij computerproblemen. Je handelt ICT-meldingen af en lost storingen op. Je installeert en onderhoudt software en hardware. Je monteert bekabeling en sluit bijbehorende apparatuur aan. Kortom: je bent onmisbaar.

(Deze opleiding werd eerder aangeboden onder de naam ‘Medewerker ICT support'.)

Over jou

  • Je kunt prioriteiten stellen
  • Je bent klantvriendelijk
  • Je kunt goed werken onder tijdsdruk

In het eerste jaar krijg je zowel theorie- als praktijklessen. Het tweede jaar bestaat uit een combinatie van lessen en een stage.

Je leert onder andere om kapotte (onderdelen van) devices te vervangen, software te installeren en bekabeling aan te leggen. Ook krijg je les in internetbeveiliging en privacy. We werken veel met projecten en ICT-simulaties, bijvoorbeeld van een servicedesk of informatienetwerken. 

Locaties

P.C. Hooftlaan 1

Winschoten

Deze school staat in de gemeente Oldambt. Campus Winschoten is een locatie waarvan drie onderwijsinstellingen gebruikmaken: Terra MBO, Dollard College en Noorderpoort. Doordat wij veel samenwerken binnen de locatie zijn er goede afspraken om het doorstromen naar een volgende opleiding of niveau zo makkelijk mogelijk te maken.

Adres

P.C. Hooftlaan 1
9673 GS Winschoten