Uitbreiding ACLO-pilot voor mbo-studenten

Publicatie datum
ACLO Douwe De Boer

Studenten van Noorderpoort, Alfa-college, Terra MBO en ROC Menso Alting zijn ook komend jaar welkom bij de studentensport in Groningen. In de pilot van vorig jaar werd voor het eerst aan 50 mbo-studenten de mogelijkheid geboden om gebruik te maken van het ACLO-sportaanbod. Dit wordt nu uitgebreid naar 75 plekken.  

“De reacties van de studenten die vorig jaar hebben deelgenomen waren zeer positief”, vertelt sportdocent Floor Bosch. “Dus dat we de pilot een vervolg wilden geven was al snel duidelijk. Toch kregen we niet alle 50 plekken vorig jaar ingevuld. Het is simpelweg nog te onbekend bij mbo-studenten. Daarom gaan we daar nu nog meer aandacht voor vragen en hebben we het aantal plekken ook meteen wat uitgebreid.”  

Het doel van de pilot blijft om de vraag onder mbo-studenten naar de studentensport te onderzoeken. De 75 studenten mogen deelnemen aan het volledige pakket bij de ACLO. Hierdoor kunnen ze zich inschrijven voor onder andere cursussen en groepslessen, maar ook voor studentensportverenigingen. De pilot richt zich op mbo-studenten die in het laatste jaar van hun opleiding zitten. Deze groep heeft alle sport- en leefstijlactiviteiten die worden aangeboden door de mbo-instellingen afgerond. Het ACLO-aanbod is een mooie vervolgstap om sporten op eigen initiatief vorm te kunnen geven.

Aanmelden 
Studenten die geïnteresseerd zijn in deelname aan de pilot, kunnen zich vanaf nu aanmelden via deze link

De pilot is tot stand gekomen binnen de Innovatie werkplaats Vitaal MBO, waar de mbo-instellingen in de stad samen met de Hanzehogeschool Groningen en Huis voor de Sport Groningen innovaties ontwikkelen gericht op vitaliteit van mbo-studenten.