Team Noordersport genomineerd voor onderwijsteam van het jaar

Publicatie datum
Helperpark 306

Onze collega’s van Noordersport – verantwoordelijk voor de vitaal burgerschap-lessen aan onze studenten – hoorden vandaag dat zij genomineerd zijn voor ‘onderwijsteam van het jaar’. Op 16 mei wordt tijdens het landelijke ambassadeursgala in Apeldoorn de winnaar bekendgemaakt.

De prijs is bedoeld voor een onderwijsteam dat dit jaar een bijzondere prestatie heeft geleverd. Noordersport is een van de tien genomineerden die daarvoor in de race is. De beroepsjury – bestaande uit docenten van verschillende soorten opleidingen en scholen – prijst bij Noordersport vooral de grote diversiteit van scholen, vakgebieden en teamactiviteiten. De vlogs en schriftelijke presentaties staan bol van creativiteit, vakteamschap én beroepstrots.

Het Noordersport-team geeft binnen Noorderpoort invulling aan ‘vitaal burgerschap’ en bedient jaarlijks zo’n 7.000 studenten. Tijdens corona moest dat op een heel creatieve manier en werd er onder andere een soort ‘Netflix-model’ ontwikkeld om ervoor te zorgen dat studenten bezig konden blijven met een gezonde leefstijl. Tijdens de online leefstijllessen is er veel aandacht geweest voor het mentaal welbevinden van studenten.
Ook voor medewerkers zet Noordersport zich in. Zo is de maand van de vitaliteit juist ook gericht op collega’s (en studenten). Daarbij wordt ook actief verbinding gezocht met bewoners van het Europapark. Het zijn slechts een aantal voorbeelden van initiatieven die Noordersport onderneemt.

Arnold van Calker, teammanager Noordersport: “Dat we iets unieks doen, dat wisten we al. Dat hebben we natuurlijk ook aan Noorderpoort te danken; er zijn belangrijke keuze gemaakt in het verleden. Inmiddels staat er een sterk vitaal burgerschapsprogramma dat wordt verzorgd door een energiek, wendbaar en gevarieerd team dat de afgelopen jaren echt lef heeft getoond door het samen anders te durven doen. Daar ben ik enorm trots op, maar we zijn er nog niet. Nu willen we goud.”

Noordersport