Studenten winnen Hackathon duurzaam drinkwater

Publicatie datum
Hackethon

Het studententeam AOTeam heeft de finale gewonnen van de online hackathon Futureproof Drinkwater. Zij wonnen zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs. Noorderhackers, het tweede Noorderpoort-team dat meedeed, heeft de tweede plaats bij de publieksprijs gekregen. Beide teams bestaan uit studenten van de opleiding Allround operationeel technicus (Energy & Maritime).

Een hackathon is een innovatiewedstrijd waarbij teams in ongeveer 30 uur achter elkaar creatieve oplossingen bedenken en uitwerken op bepaalde uitdagingen. In totaal deden 18 teams mee, elk bestaande uit 6 studenten en leerlingen van mbo tot wo in Drenthe, Friesland en Groningen. De twee uitdagingen waar deze teams hun tanden in mochten zetten waren:

  • Hoe kan Waterleidingmaatschappij Drenthe het energieverbruik van zijn productielocatie geheel zelfvoorzienend maken?
  • Hoe kan Water Laboratorium Noord reststromen hergebruiken?

Bekijk de pitch van team AOTeam
Bekijk de pitch van team Noorderhackers 

Energy College was de organisator van deze hackathon, samen met Waterleidingmaatschappij Drenthe en Water Laboratorium Noord. Beide bedrijven werken dagelijks aan schoon drinkwater in het Noorden. Dat willen ze zo duurzaam mogelijk doen. Om dit te realiseren vroegen zij middels de hackathon aan studenten een oplossing te bedenken op bovenstaande twee uitdagingen. 

Het winnende ontwerp wordt het komende studiejaar uitgevoerd.