Studenten Laboratoriumtechniek winnen vier prijzen bij KILO-symposium

Publicatie datum
2021 Chemischfysischanalist 01

Studenten uit het derde jaar van de opleidingen Biologisch-medisch analist en Chemisch-fysisch analist (Laboratoriumtechniek) zijn vrijdag 10 juni flink in de prijzen gevallen tijdens het jaarlijkse KILO-symposium, Kwaliteit In LaboratoriumOnderwijs. Aan dit symposium is het (K)ILO-scholenproject gekoppeld: een landelijk kwaliteitsonderzoek waar laboratoriumscholen uit Nederland en zelfs België) – zowel mbo als hbo – aan meedoen.

Studenten van een deelnemende school konden bij dit scholenproject meedoen aan zes verschillende onderzoekscategorieën (HPLC, GC, IC, AAS/VES, Klinische chemie en Microbiologie). De Noorderpoort-studenten hebben aan alle zes onderzoekscategorieën meegedaan. Hiervoor kregen zij vooraf monsters opgestuurd, die zij juist moesten analyseren. Tijdens het KILO-symposium zijn de winnaars bekendgemaakt.

Vier eerste prijzen voor Noorderpoort
Er konden twee soorten prijzen worden gewonnen: een prijs voor het beste analyseresultaat (per onderzoekscategorie), en een prijs voor de mooiste poster (per categorie). Onze studenten hebben dit jaar maar liefst vier eerste prijzen in de wacht gesleept.

  • Luka Scholtens en Annelies Molenkamp hebben de eerste prijs gewonnen met het GC-onderzoek.
  • Thomas Idema en Marjolein Dragstra hebben de eerste prijs gewonnen met het IC-onderzoek.
  • Jill Petrusma en Jeroen Drenth hebben de posterprijs gewonnen in de categorie AAS/VES en IC-onderzoek.
  • Selma ten Cate en Marit Koning hebben de posterprijs gewonnen in de categorie Microbiologie en Klinische chemie.

Naast de eeuwige roem kregen de studenten ook prijzen. De posterswinnaars ontvingen een geldbedrag van € 100. De eerste prijs in het IC-onderzoek was € 150 waard, en de eersteprijswinnaars in het GC-onderzoek krijgen een workshop op locatie bij de firma Interscience in Breda en een officieel certificaat.