Studente Katie wint de Noorderpoort Jaarprijs 2024

Publicatie datum
Noorderpoort Jaarprijs 2 Diepzeekonijn

Student én leerbedrijf van het jaar gekozen tijdens 24e editie Noorderpoort Jaarprijs

Katie Wijbenga uit Groningen mag zichzelf de student van het jaar noemen. De 18-jarige Katie – die de opleiding Podiumtechniek volgt – won donderdagavond in Martiniplaza tot haar grote verrassing de Noorderpoort Jaarprijs 2024. Ze is daarmee een jaar lang dé ambassadeur van Noorderpoort, o.a. bij de landelijke wedstrijd ‘Mbo’ers pakken aan’. “Wow, dit vind ik echt heel leuk!”

In Martiniplaza werd donderdagavond de toekomst letterlijk op het podium gezet: acht studenten die kans maakten op de Noorderpoort Jaarprijs. De afgelopen tijd werkten ze samen toe naar dit moment.

Katie inspireert en is een rolmodel
Uiteindelijk was het Katie die tot student van het jaar werd uitgeroepen door de jury. “Katie inspireert omdat ze durft. Ze straalt energie uit en zorgt voor een grote glimlach op je gezicht. Precies wat ze wil. Haar boodschap is dat iedereen er mag zijn en dat is een hartstikke belangrijke boodschap. Daarin is zij zelf een rolmodel. Op Noorderpoort heeft zij geleerd niet over haar heen te laten lopen en te staan voor wie ze is. Kortom, een prachtige ambassadeur!”

Katie – die uit handen van Commissaris van de Koning René Paas de jaarprijs ontving – zelf kon haar geluk niet op. “Dit vind ik echt heel leuk. In alle eerlijkheid: ik ben al trots dat ik hier op het podium sta, met alle ogen op me gericht. Dat had ik een aantal jaar geleden echt nooit gedurfd.”

Kampen Industrial Care leerbedrijf van het jaar
Maar Katie was niet de enige die donderdagavond in de prijzen viel. In deze 24e editie van de Noorderpoort Jaarprijs was er ook dit keer aandacht voor de belangrijke rol van bedrijven bij het opleiden van studenten. Ook nu werd het leerbedrijf van het jaar gekozen. Die eer viel dit keer ten deel aan Kampen Industrial Care; een technisch bedrijf uit Groningen gespecialiseerd in leidingsystemen en mechanisch onderhoud.

“Kampen Industrial Care ademt echt passie voor techniek”, lichtte de jury toe. “En zet zich ook in om dat over te brengen op (aankomende) studenten. Dat is mooi om te zien. En ook in de begeleiding van studenten zien we echt die passie en betrokkenheid terug. Studenten worden gekoppeld aan een ‘oude rot’ en een bevlogen begeleider, zodat ze echt op een goede manier het vak leren.”

Directeur van Kampen Industrial Care Arnold Bakker nam de prijs met trots in ontvangst. “We zetten ons met hart en ziel in om de studenten – onze collega’s van de toekomst – op te leiden. En dat doen we samen, met het hele team. Daar ben ik trots op.”

Foto's: Diepzeekonijn

Noorderpoort Jaarprijs 4 Diepzeekonijn
Noorderpoort Jaarprijs 1 Diepzeekonijn
Noorderpoort Jaarprijs 3 Diepzeekonijn
Noorderpoort Jaarprijs 2 Diepzeekonijn