Paul de Rook lid College van Bestuur Noorderpoort

Publicatie datum
Paul De Rook

Paul de Rook (36) – sinds augustus 2021 directeur organisatie- & onderwijsontwikkeling bij Noorderpoort – gaat tijdelijk de rol van lid van College van Bestuur vervullen. Daarmee heeft de Raad van Toezicht  op korte termijn de vacature ingevuld die met het aangekondigde vertrek van Gerry Geitz per 1 maart is ontstaan. Paul de Rook start per 1 maart in zijn nieuwe rol voor de periode tot 1 september 2024; de resterende termijn van het vertrekkende CvB-lid. 

Hennie Sanders, voorzitter Raad van Toezicht: “We vinden het belangrijk om op korte termijn de bestuurlijke kracht van Noorderpoort weer op peil te brengen. Met Paul kiezen we voor een verbindende bestuurder met visie, die bovendien relatief gemakkelijk ‘instapt’. Hij kent Noorderpoort en het mbo inmiddels goed, is bekend in het Noordelijke bestuurlijke netwerk en heeft binding met onze regio. We hebben er alle vertrouwen in dat hij samen met Wim van de Pol de komende tijd een sterk en complementair CvB gaat vormen. Na deze periode kijken we opnieuw naar de invulling van het CvB.”  

Wim van de Pol, voorzitter College van Bestuur: “Ik ben blij met Paul naast me de komende periode. Hij is iemand die redeneert vanuit het grotere maatschappelijke belang en is daarbij sterk gericht op samenwerken. Twee elementen die belangrijk zijn in de keuzes waar we voor staan met het mbo in het Noorden, bijvoorbeeld in de samenwerking met Drenthe College en Alfa-college. Paul gaat daarom ongetwijfeld een belangrijke rol vervullen richting de toekomst.”

Paul de Rook: “Het voelt goed om het vertrouwen te krijgen. De afgelopen anderhalf jaar heb ik het mbo en Noorderpoort van binnenuit leren kennen en met eigen ogen gezien hoe onmisbaar het mbo is bij nagenoeg alle grote transities en uitdagingen van deze tijd. Dat schept verantwoordelijkheid en biedt mooie kansen. Ik kijk er naar uit om daar samen met Wim – en alle collega’s – ook vanuit deze nieuwe rol een bijdrage aan te mogen leveren.”

Paul De Rook