Noorderpoort-student Luka Scholtens wint prestigieuze mbo-prijs

Publicatie datum
Luka Scholtens (Foto Arie Van Der Meer)

Gouden Vlam voor beste chemische afstudeerverslag uitgereikt aan Noorderpoort-student

Tijdens de Avond van de Chemie in het Brabantse Oss werd donderdag de Gouden Vlam uitgereikt aan Noorderpoort-student Luka Scholtens. De Gouden Vlam is een prijs voor het beste chemische afstudeerverslag in het mbo. Luka: "Het was al een enorme eer om genomineerd te zijn! Dit gaf me veel inspiratie, energie en een prachtige ervaring. Voor mij is dit een extra bevestiging dat dit is waar mijn passie ligt." Ook de tweede plaats ging mee naar het Noorden, want medestudent Amber Abbingh van Noorderpoort stond ook het podium.

Chemisch-fysisch analist
Het niveau van de drie finalisten was dit jaar erg hoog, zo gaf de jury aan. Luka blies de Gouden Vlam-juryleden weg met zijn aanstekelijke enthousiasme, brede kennis over het onderwerp en zijn goede verslag. Zijn afstudeerverslag gaat over Validatie voor LC-MS/MS-bepaling van Analiet X. Hij liep zijn afstudeerstage bij ICON in Assen. Volgens zijn stagebegeleider bij ICON kwam Luka bij hen binnen met heel veel motivatie en maakte hij zich dingen snel eigen. Inmiddels heeft hij de opleiding Chemisch-fysisch analist bij Noorderpoort afgerond en is hij doorgestroomd naar het hbo.

Als Chemisch-fysisch analist controleer je de kwaliteit en samenstelling van producten. Om te weten of de kwaliteit en samenstelling van producten goed is, moeten deze worden gecontroleerd. Met geavanceerd apparatuur voer je analyses uit op bijvoorbeeld voedingsmiddelen, water, medicijnen en grondstoffen. Ook kun je meewerken aan het ontwikkelen van nieuwe stoffen. De niveau 4-opleiding wordt gegeven bij Noorderpoort.

De Gouden Vlam
Sinds 2018 beloont de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) jaarlijks het beste chemische afstudeerverslag in het mbo met de Gouden Vlam. Tijdens een officiële uitreiking tijdens de Avond van de Chemie ontvangt de winnaar een 'Gouden Vlam' en een geldbedrag van € 1000,-.

Luka Scholtens (Foto Arie Van Der Meer)

Foto: Arie van der Meer