Noorderpoort samenwerkingspartner Art Camp mbo

Publicatie datum
Koningin Maxima Foto Set Vexy

Op 13 maart nemen studenten van Noorderpoort deel aan Art Camp mbo in poppodium Hedon in Zwolle. Door middel van workshops leren aankomend pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten hoe ze kunstdisciplines kunnen inzetten in hun werk op en na school. Extra leuk, studenten van de Noorderpoort-opleidingen Muzikant, Acteur en Fotograaf organiseren een aantal van de workshops. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas en woont de start van Art Camp mbo bij.

Tijdens Art Camp mbo gaan in totaal 60 studenten tijdens workshops actief aan de slag met kunst- en cultuuronderwijs. Ook leren ze meer over het belang van kunst- en cultuuronderwijs voor de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Daarnaast doen ze nieuwe vaardigheden op voor het voorbereiden en het geven van lessen of culturele activiteiten aan kinderen.

Met de inspiratie en kennis die de studenten tijdens Art Camp mbo opdoen, gaan ze aan de slag met Stap 2: op hun eigen opleiding organiseren ze zelf een Art Camp voor hun medestudenten. Met door henzelf georganiseerde workshops, doet de hele opleiding ervaring op met kunst- en cultuuronderwijs. Stap 3 is een opdracht voor de studenten die aan deze dag hebben meegedaan: organiseer een kunstzinnige activiteit op jouw stageplek.

Tijdens deze drie stappen van Art Camp mbo ontdekken de studenten welke kunstvormen ze (nog meer) leuk vinden, verdiepen ze hun vaardigheden en leren ze die in te zetten binnen hun vak.

Art Camp mbo is een initiatief van stichting Méér Muziek in de Klas in samenwerking met ROC Midden Nederland, Noorderpoort en het Alfa College. 

Foto Koningin Máxima: Set Vexy