Noorderpoort en Bit Academy winnen Computable Award 2021

Publicatie datum
2021 Softwaredeveloper Bitacademy 01

Met trots kondigen we aan dat we samen met de Bit Academy de Computable Award 2021 in de categorie ‘Opleiding & Training’ in de wacht hebben gesleept!

De Computable Awards zijn één van de de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland en worden dit jaar voor de 16e keer toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. De jury prees met name de innovatieve wijze waarop deze opleiding is vormgegeven. De student bepaalt namelijk zijn eigen ritme en tempo en de aansluiting met het bedrijfsleven neemt direct een belangrijke plek in.

Een andere manier van leren
De opleiding zorgt ervoor dat studenten, die software developer willen worden, op een andere manier kennis opdoen. Op deze manier kunnen zij beter omgaan met de huidige snelle veranderingen in hun vakgebied. Binnen de opleiding kunnen studenten hun eigen richting kiezen en tempo bepalen. Het gros van de tijd is de student bezig met opdrachten uit het bedrijfsleven, zodat ze weten waarvoor ze het doen. Coaches uit het bedrijfsleven met up-to-date ervaring begeleiden de studenten en geven workshops over actuele ontwikkelingen.

Ook ‘in time learning’ is geïntroduceerd: studenten moeten zelf onderzoeken door dingen uit te proberen. Hierbij lopen zij tegen problemen aan en staan meer open om stof over de benodigde werkwijze op te nemen. Een ander belangrijk principe is samenwerking: je leert gezamenlijk in plaats van individueel. Dit betekent niet alleen samen opdrachten maken maar omvat ook elkaar coachen, feedback geven en hulp vragen. De award is een mooie erkenning voor deze nieuwe opleiding die wordt gegeven vanuit Kasteel.gro.

Deze award is een kroon op ons werk en was bovendien niet gelukt zonder het enthousiasme van de coaches, leerlingen en alle medewerkers. Daarnaast bewijst deze waardering dat de IT-sector vertrouwen heeft in onze opleiding,” aldus Dennis Berkhof, mede-oprichter van de Bit Academy.Er is nog altijd een schreeuwend tekort aan software developers. Dankzij de samenwerking met het Noorderpoort hebben we een unieke methode kunnen neerzetten die dicht bij het bedrijfsleven staat, waardoor studenten hun talent volop kunnen ontwikkelen.”

Bit Academy

Zie jij een toekomst voor je als software developer? En lijkt het jou tof om dat op je eigen tempo te kunnen bereiken? Dan moet je een kijkje nemen bij de Bit Academy! Vanaf februari kunnen weer nieuwe studenten instromen bij deze opleiding.

Software developer Bit Academy - BOL