Colien Langerwerf 'Duurzaamste mbo-docent van Nederland 2021’

Publicatie datum
Colien Langerwerf Noorderpoort (1) (1) (1) (1)

Colien Langerwerf – docent bij Noorderpoort Kunst & Multimedia – is uitgeroepen tot ‘Duurzame docent mbo 2021’. Een landelijke verkiezing voor een docent die een inspirerende rol speelt op het gebied van duurzaamheid. “Colien is origineel, sprankelt en overtuigt.”

De jury was unaniem: “Het is supercreatief hoe Colien visueel zichtbaar maakt wat duurzaamheid is. Het gaat zoveel verder dan alleen woorden, dan lessen, dan ideeën, de studenten pakken het hele spectrum en komen in direct contact met de materie. Ze worden uitgenodigd het zich eigen te maken. Dat is een levenservaring die ze in hun bagage meenemen. Het is daarbij mooi hoe Colien gelijkwaardigheid neemt als uitgangspunt en vanuit die positie studenten en ook andere docenten inspireert. Door zelfs schooloverstijgend te werken, vindt Colien bovendien de verbinding en heeft ze ook andere scholen geïnspireerd. Haar inzet is enorm, overtuigend, sprankelend en origineel. Dat móét effect hebben op de mensen om haar heen.”

Met de uitverkiezing van Colien Langerwerf blijft de titel in Groningen, want vorig jaar viel deze mooie eer ten deel aan Marjan Nijenbanning, docent van Terra MBO. En uitgerekend van Marjan ontving Colien onverwachts het mooie nieuws.

Colien Langerwerf: “Natuurlijk was dat een geweldige verrassing. We waren net aan het repeteren voor ons volgende project. In kostuums gemaakt van afgedankt wit textiel nam ik als een soort Voddenbruid samen met studenten deze geweldige prijs in ontvangst. Echt geweldig. Hartstikke trots ben ik.”

Buiten de gebaande paden pionieren
Colien is een docente die buiten de gebaande paden op zoek gaat naar relevant en persoonlijk onderwijs. Ze is vanuit Kunst & Multimedia en haar rol als docent voor ‘Excellentie als Reddingsboei’ een actieve pionier als het gaat om duurzaam onderwijs, zowel over thema’s die raken aan duurzaamheid (circulariteit, lokaal produceren, up- en recyclen), als de indirecte thema’s als inclusief onderwijs, lokale partnerschappen sluiten, verantwoorde consumptie, klimaatactie én persoonlijke ontwikkeling.

Lees hier meer over de inzet van Colien Langerwerf op het thema duurzaamheid.

Fotobijschrift:
Colien Langerwerf (links met zonnebril) kort nadat ze te horen heeft gekregen dat ze uitgeroepen is tot ‘Duurzame mbo-docent van Nederland 2021’.