Drie noordelijke roc’s gaan naar de beurs

Publicatie datum
2021 Fietstechnicus 07

Op 8 en 9 november presenteren Noorderpoort, Alfa-college en Drenthe College zich voor het eerst gezamenlijk op de Promotiedagen in MartiniPlaza in Groningen. De drie noordelijke roc’s bundelen de krachten op het gebied van een Leven Lang Ontwikkelen (LLO).

De roc’s zien dat de regio veel kansen biedt op het gebied van om- en bijscholing. Naast het reguliere onderwijs worden steeds vaker mbo-opleidingen en cursussen voor volwassenen verzorgd. Op de Promotiedagen laten de scholen zien dat zij op basis van de vraag van bedrijven optimaal invulling kunnen geven aan een passend onderwijsaanbod.

Leven Lang Ontwikkelen is een belangrijk speerpunt binnen het mbo en daarmee logischerwijs ook binnen Noorderpoort, Alfa-college en Drenthe College. Samen met het bedrijfsleven willen zij de regio versterken. De regio die te maken heeft met vraagstukken zoals gaswinning, klimaatverandering en een tekort aan vakmensen. De drie roc’s kunnen gezamenlijk goed bereikbaar onderwijs in de regio aanbieden. Zij willen dé vakopleider zijn voor bedrijven en volwassenen in Noord-Nederland.

Themabijeenkomst met Bas Westerweel
Op dinsdag 8 november van 17:00 tot 18:00 uur is op de beurs in het Huis van de Ondernemer een panelgesprek met het thema ‘Bij- en omscholing, samen voor een sterke regio’, onder leiding van Bas Westerweel. Drenthe College, Noorderpoort en Alfa-college zullen daar iets vertellen over de ‘DNA-samenwerking’ en de uitgebreide scholingsmogelijkheden van de roc’s. Na afloop is er een netwerkborrel.

Op woensdag 9 november geven Ellen van Eden (Noorderpoort) en Arjen Edzes (RUG) de presentatie: ‘Leren en ontwikkelen in een krappe arbeidsmarkt: luxe of noodzaak?’ Leren en ontwikkelen binnen bedrijven is dé oplossing voor personele schaarste. Deze sessie zal van 12:45 tot 13:15 uur plaatsvinden op de stand van gemeente Groningen (standnummer 6065).

De Promotiedagen zijn op dinsdag 8 en woensdag 9 november van 12 uur tot half tien ‘s avonds in MartiniPlaza in Groningen. Kaarten zijn gratis via de website promotiedagen.nl te bestellen.