Bijna 200 Noorderpoortstudenten helpen mee tijdens verkiezingsdag

Publicatie datum
Actueel Verkiezingen

Na alle campagnes, debatten en verkiezingsuitzendingen is het dan zover; er mag gestemd worden! Om dat allemaal in goede banen te leiden, helpen bijna 200 van onze studenten mee. Zowel in de Stad als in de provincie.

In samenwerking met onder andere de gemeentes Groningen, Oldambt en Veendam zetten wij studenten in bij de stembureaus. Een win-win situatie: zo doen onze studenten ook nog waardevolle praktijkervaring op.

Onze studenten van VeVa en Beveiliging zorgen ervoor dat mensen veilig kunnen stemmen door de coronaregels te handhaven en drukte te monitoren. Ze zijn erg blij dat zij deze hulp kunnen bieden. “Het is moeilijk om op dit moment een stageplek te vinden. Des te leuker dat we hier vandaag bij de verkiezingen als beveiliger werkervaring mogen op doen.”

Studenten van de opleiding Servicemedewerker Breed zorgen voor een gastvrij ontvangst. En ook betrokkenheid uit onverwachte (maar lekkere) hoek: onze koksopleiding heeft in samenwerking met De Smaak van het Noorden heerlijke koekjes gebakken voor de vrijwilligers op de stembureaus.

Tot ziens bij de stembureaus!