Noorderpoort biedt unieke lessenreeks over digitaal burgerschap

Publicatie datum
Digitaal Burgerschap

Noorderpoort is al sinds 2016 actief bezig met het thema burgerschap. In de tijden van de coronacrisis komt nog meer naar voren hoe belangrijk het is dat we onze studenten meenemen en voorbereiden op digitaal burgerschap. Als eerste mbo-instelling heeft Noorderpoort een complete lessenreeks over digitaal burgerschap ontwikkeld.

In een interview op de website Kennisnet vertellen onze collega’s Chris Holman (practor Burgerschap) en Marlies Blaauw (projectleider) meer over de totstandkoming van deze lessenreeks, en het nut en de noodzaak ervan.

“Met name de vier vaardigheden van digitale geletterdheid zijn belangrijk: mediawijsheid, computational thinking, informatievaardigheden en ict-basisvaardigheden. Daarnaast komt de vaardigheid ‘kritisch denken’ in elke les terug. We zetten de studenten in elke les aan tot kritisch denken over de thema’s die we behandelen. Dat zijn onderwerpen als identiteit versus online identiteit, fake news en deep fakes, cybercrime, algoritmes en kunstmatige intelligentie.”

Lees het hele interview

Onze collega's Chris en Marlies vertellen je meer

Klik hier