Samin - Deelnemer NEXT

Artikel
Samin NEXT

Kun je wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Samin en ik ben nu 7 jaar in Nederland. Ik volg de opleiding Laboratoriumtechniek (allround laborant) en dat vind ik heel leuk. Ik wist eigenlijk niet welke studie ik wilde doen, maar wel dat ik ooit iets met medicijnen wil doen. Toen heb ik onderzocht hoe ik dat kan doen, hoe ik me verder kan ontwikkelen. En toen vond ik deze opleiding. Dat is een mooie basis. Mijn ouders zijn Afghaans en ik ben zelf in Iran opgegroeid. Na 1,5 jaar in het AZC in Onnen gingen we in Haren wonen.

Hoe heb je NEXT leren kennen?
Eigenlijk per ongeluk, want ik was niet op zoek. Ik keek op een dag op de portal, en daar zag ik een nieuwsbericht over NEXT. Het ging over jezelf ontwikkelen, en stress verminderen. Op dat moment had ik dat heel erg nodig! Dus dacht ik: ja, dat wil ik graag doen. Dat was belangrijk voor mij. Dus ik heb me ingeschreven. Rixt was daar ook, dus het was het perfecte moment. Het was heel leuk. Het is een goed programma om jezelf te ontwikkelen, en daarna hoorde ik dat ik ook aan andere dingen mee kan doen!

En, hoe was het?
Het was echt veel meer dan ik had verwacht! Het was mooier en completer dan ik dacht. Het was ‘stress de baas’. Op school krijg je les over laboratoriumtechniek, en dit is meer over jezelf en over je mentale gezondheid. Ik vind het leuk om met zulke activiteiten bezig te zijn. Dat doe ik graag. Het is goed om actief te zijn, en nieuwe mensen leren kennen. Op het moment dat ik het zag had ik het echt nodig, het heeft gelukkig goed geholpen.

Ik dacht dat het voor mijn klasgenoten misschien ook handig zou zijn. Dat heb ik gevraagd, en zij doen nu ook mee! Wie weet kunnen ooit ook mensen buiten Noorderpoort meedoen. Er is namelijk heel veel te leren bij NEXT, over inclusie, geld maar ook activiteiten om samen buiten te sporten.