Npoo Beeldbank 11754

Inhoud van de Modules

Elke module heeft dezelfde opbouw. In de introductie wordt in een korte video uitgelegd wat de student gaat leren in de module.

Praktijkscan

Na de introductie doorloopt de student een praktijkscan. De praktijkscan is een lijst met stellingen over de vaardigheid die de student na het doorlopen van de module moet bezitten. Met de praktijkscan krijg je dus een overzicht van welke vaardigheden je al bezit en welke je gaat leren in de module.

Theorie en oefenvragen

In dit onderdeel gaat de student aan de slag met theorie en oefenvragen. Dit wordt in kleine stukjes aangeboden, je hoeft dus geen lange stukken tekst door te nemen. Wanneer je de theorie doorneemt, krijg je ondertussen oefenvragen, zodat je direct kan testen of je de theorie begrijpt.

Online lessen

Er zijn drie soorten online lessen. In elke module zitten twee online lessen. Deze online lessen zijn een verdieping op de theorie.

Podcast

In de podcast gaan we in gesprek met een expert uit het werkveld. We gaan dieper in op het onderwerp, om zo een beeld te krijgen hoe het er aan toe gaat in de praktijk.

Expertles

In de expertles krijg je theorie aangeboden en tussendoor bekijk je video’s, waarin een expert vertelt hoe hij/zij de theorie toepast in de praktijk.

Trends & Ontwikkelingen les

In de trends en ontwikkelingen les bekijk je verschillende video’s waarin we verschillende trends en ontwikkelingen bespreken. Zo leer je wat er nu speelt op het werkveld.

Praktijkvragen

Bij de praktijkvragen maken we de verbinding tussen de theorie en de praktijk. De opdrachten zijn gekoppeld aan de theorie, maar je voert de opdrachten uit op de werkvloer. Zo kun je direct de geleerde kennis in de praktijk toepassen.

Kennistoets

Aan het eind van elke module maakt de student een kennistoets. Deze kennistoets toetst alle kennis die de student tijdens de desbetreffende module heeft geleerd in de theorie en oefenvragen. De student maakt deze kennistoets dus ook op basis van deze theorie en oefenvragen.

Praktijkafsluiting

De laatste stap die de student tijdens een module neemt, is het uitvoeren van een eindopdracht. Deze opdracht is onderdeel van de praktijkafsluiting. Door het uitvoeren van deze eindopdracht laat de student zien dat hij de vaardigheden uit de praktijkscan beheerst.