Z720482

Defensie | VeVa

Zo werkt aanmelden

Aanmelden

1

Wil jij zeker zijn van een plek bij deze opleiding, meld je dan zo snel mogelijk aan. Toelating is alleen mogelijk zolang het maximale aantal opleidingsplaatsen nog niet is bereikt. Vroegtijdig aanmelden is dus verstandig.

Bij het aanmelden heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan. Als je jonger dan 18 jaar bent is het verplicht om de contactgegevens van je ouders/verzorgers in te vullen.

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een voorlichtingsavond op Noorderpoort. 

Voorlichtingsavond

2

Tijdens deze voorlichtingsavond vertellen docenten en voorlichters van Defensie over de mogelijkheden bij Defensie. Pas nadat je deze voorlichtingsavond hebt bezocht, word je uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst. 

Kennismaken

3

De welkomstbijeenkomst bestaat uit de volgende onderdelen: 

  • Sporttest: push ups, sit ups en 12-minutenloop
  • Terreinwerk en groepswerk 
  • Persoonlijkheidstest (deze zou afgenomen kunnen worden) 

Tijdens deze dag, kijken wij naar jouw inzet en gedrag. 

Intakegesprek

4

Aan het eind van deze dag volgt het intakegesprek. 

Let op! Wij adviseren je om je te verdiepen in de opleiding en de werkzaamheden van Defensie. Informatie is te vinden op www.veva.nl en www.werkenbijdefensie.nl. 

Tijdens het gesprek maken we nader kennis met elkaar en hoor je of je geplaatst wordt. Als je geplaatst bent, moet je een account bij Defensie aanmaken. 

Ondertekenen onderwijsovereenkomst

5

Ben je geplaatst voor de opleiding, dan ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst in je mail. Na het digitaal ondertekenen ben je officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.  

Starten met de opleiding

6

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.