NP Gzhzenwelzijn Begeleidergehandicaptenzorg 0001

Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg + Persoonlijk begeleider specifieke beroepen

Zo werkt aanmelden

Aanmelden

1

Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze opleiding? Meld je dan aan uiterlijk 1 april als de opleiding in augustus/september start, of uiterlijk 1 december als de opleiding in februari start. Na die tijd kun je je ook nog aanmelden, maar dan kan het zijn dat de opleiding al vol is. Bij een opleiding met een 'flexibele instroom' kun je op elk gewenst moment beginnen.

Bij het aanmelden heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan. Als je jonger dan 18 jaar bent is het verplicht om de contactgegevens van je ouders/verzorgers in te vullen.

Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een welkomstactiviteit. 

Loten

2

Deze opleiding heeft op de locatie Groningen een beperkt aantal opleidingsplaatsen. Als er meer aanmeldingen dan opleidingsplekken zijn, dan wordt er geloot. Je doet alleen aan de loting mee als je je uiterlijk 1 april (september-instroom) of 1 december (februari-instroom) hebt aangemeld. 

Heb je je aangemeld na 1 april, dan maak je alleen nog kans op een opleidingsplaats als er nog een plek vrij is.  

Op de andere locaties is er geen beperkt aantal opleidingsplaatsen, hier hoeft dan ook niet geloot te worden. Mocht het zo zijn dat je uitgeloot wordt in Groningen, dan kun je ook nog terecht bij een andere locatie. 

Kennismaken

3

Tijdens de welkomstactiviteit leren we elkaar kennen én kom je nog meer te weten over je opleiding. We laten je ook echt even proeven aan het vak dat je gaat leren. Zo ervaar je meteen of je gekozen opleiding ook goed bij je past.

Kiezen

4

Na de welkomstactiviteit hebben we een kort persoonlijk gesprek met je. Heb je het idee dat deze opleiding bij je past, dan schrijven we je in voor de opleiding. Je bent dan zeker van een plek in de opleiding. 

Weet je toch niet zeker of de opleiding wel bij je past? Dan bieden we je een studiekeuzegesprek aan. 

Ondertekenen onderwijsovereenkomst

5

Als je definitief voor de opleiding hebt gekozen, dan ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst in je mail. Na het digitaal ondertekenen ben je officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.

Starten met de opleiding

6

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding. 

Vragen?

Hotspot gebouw hete kolen Groningen