2F6a3694

Sport en topsport

Trainingspak aan, zweetband om: we gaan sporten! Want als je regelmatig beweegt, voel je je beter. Goed plan toch? Bij onze opleidingen spelen sport en gezondheid een belangrijke rol. We laten je er op verschillende manieren mee kennismaken.

NoorderSport & Vitaal burgerschap

Als je een BOL-opleiding volgt, dan krijg je elk leerjaar Vitaal Burgerschap. Wat dat is? Een vak waar aandacht is voor voeding, beweging en leefstijl. En – helemaal mooi – je kunt zelf een sport kiezen die je wilt beoefenen. Want naast gezond, moet sporten natuurlijk ook leuk zijn! De sportlessen (5% van je lestijd) worden verzorgd door onze collega’s van NoorderSport, een team van gediplomeerde sportdocenten. Zij weten dus wat ze doen!   

Jason Dourisseau, sportdocent bij Noordersport

Topsporter? Combineer het met je opleiding

Ben je een topsporter (in wording)? Dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden om dat te combineren met een opleiding bij ons. Zodat je het beste van twee werelden krijgt. Meer weten? Neem contact met ons op. 

Een voorbeeld van een opleiding die hier volledig op ingericht is, is de opleiding Medewerker marketing en communicatie van het Johan Cruyff College kun je zowel op hoog niveau sporten als studeren. 

Sportcentrum Europapark  

Samen met de gemeente Groningen hebben we een modern en duurzaam sportcentrum gebouwd, vlakbij de Euroborg. Volg je je opleiding in de stad? Dan heb je geluk. Want dan krijg je hier je sportlessen. Ook medewerkers van Noordersport, sportverenigingen en andere sporters maken gebruik van de faciliteiten van Sportcentrum Europark. Er is bijvoorbeeld een sporthal, topsport-turnhal, gymlokaal, dojo voor vechtsporten en een danszaal. Daarnaast zijn buiten sportfaciliteiten aangelegd voor tennis, beachvolleybal en fitness. Je hoeft je er niet te vervelen dus!