;

Onderwijsassistent

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
CreboNr
25698
Locatie
P.C. Hooftlaan 1, Winschoten
Onderwijsassistent Niv4 1 Zorgenwelzijn

Alles over deze opleiding

Als onderwijsassistent ondersteun je de docent met de werkzaamheden. Je helpt mee in de klas, leidt kringgesprekken, of geeft extra uitleg aan leerlingen die iets meer aandacht nodig hebben. Ook buiten de klas ben je actief: je houdt pleinwacht tijdens pauzes en helpt mee met het organiseren van schoolactiviteiten.

Over jou

  • Je kunt goed luisteren en uitleggen
  • Je kunt goed samenwerken
  • Je werkt graag met kinderen en jongeren

De BBL-opleiding Onderwijsassistent is een flexibele opleiding. Je leert het vak door methodisch werken aan thema’s. Voorbeelden van thema’s zijn: het ontwikkelen en leren van kinderen, observeren en activeren, werken met leeftijdsgroepen, passend begeleiden, multidisciplinair samenwerken. 

Je kunt vrijstelling voor één of meer thema’s krijgen als je in het bezit bent van een diploma of certificaat van een gelijkwaardige opleiding. 

Locaties

P.C. Hooftlaan 1

Winschoten

Deze school staat in de gemeente Oldambt. Campus Winschoten is een locatie waarvan drie onderwijsinstellingen gebruikmaken: Terra MBO, Dollard College en Noorderpoort. Doordat wij veel samenwerken binnen de locatie zijn er goede afspraken om het doorstromen naar een volgende opleiding of niveau zo makkelijk mogelijk te maken.

Adres

P.C. Hooftlaan 1
9673 GS Winschoten

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen