;

Mbo-verpleegkundige

Leerweg
BBL deeltijd
Niveau
Niveau 4
Duur
4 jaar
CreboNr
25655
Locatie
Zeemanstraat 1, Assen
Mbo-Verpleegkundige - BBL

Alles over deze opleiding

Werken met chronisch zieken, mensen met lichamelijke of psychiatrische aandoeningen, ouderen of gehandicapten. Dit doe jij als mbo-verpleegkundige het liefst. Je staat zorgvragers bij op weg naar hun herstel of om de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

Over jou

  • Je bent geduldig
  • Je kunt je goed inleven in andere mensen
  • Je bent zorgzaam

Deze BBL-opleiding duurt 3,5 jaar. Je leert om als verpleegkundige een bijdrage te leveren aan de zelfredzaamheid van mensen met een zorgvraag en aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. 

Het eerste half jaar werk je twee dagen bij je leerbedrijf en ga je twee dagen per week naar school. Daarna ga je één dag per week naar school (dat kan ook een dagdeel op de avond zijn) en werk je de rest van de week bij je leerbedrijf.  

In het laatste jaar van de opleiding kies je, afhankelijk van je werkplek, één van de volgende uitstroomprofielen: 

  • Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) 
  • Gehandicaptenzorg (GHZ) 
  • Verpleegtehuis, verzorgingshuis of thuiszorg (VVT) 
  • Ziekenhuis (ZH) 

Dit is een Topopleiding

Deze opleiding is door de Keuzegids mbo 2022 uitgeroepen tot Topopleiding. Zij hoort bij de beste opleidingen van Nederland. Daar zijn we natuurlijk heel erg trots op. Voor deze opleiding moet je dus bij Noorderpoort zijn. Kies je voor een Topopleiding, dan weet je dat je goed zit!

Locaties

Zeemanstraat 1

Assen

Op onze school vloeien praktijk en theorie soepel in elkaar over. Omdat onze lessen deels plaatsvinden in het zorg- en expertisecentrum Anholt, kunnen we theorie en praktijk perfect combineren. Alles draait om mensen en geen dag is hetzelfde.

Adres

Zeemanstraat 1
9406 BZ Assen

Vergelijkbare opleidingen

Onze mbo-opleidingen