Het Kasteel

Kasteel.gro

Digitalisering is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Steeds meer beroepen vereisen meer inzicht in de digitale wereld. Om in te spelen op deze toenemende vraag, is Kasteel.gro opgezet. Hier wordt innovatieve onderwijs voor Noorderpoort ontwikkeld. De wisselwerking tussen samenleving, studenten, docenten en bedrijven staat centraal, waarbij wordt samengewerkt aan opdrachten uit de praktijk. Altijd met de toepassing van de nieuwste technologieën.

Een greep uit de activiteiten die we daar oppakken:

Werkplaats voor Digitaal vakmanschap

De werkplaats bestaat uit drie labs.

Research & Development Lab
Docenten, studenten en partnerbedrijven werken samen aan praktijkopdrachten waarin innovatie centraal staat, denk aan onderwerp als IoT, ethical hacking, cloud & datacenter technologie, domotica en VR.

Learning Lab
In het Learning Lab staat kennisoverdracht staat centraal. Er worden activiteiten georganiseerd, afgestemd op diverse doelgroepen. Denk aan events en masterclasses met als doel jouw digitale skills/ kennis over ICT te vergroten. (linkje naar de agenda)

Business Lab
Vanuit het businesslab leveren we een bijdrage aan het ondernemerschapsonderwijs binnen Noorderpoort. Dit doen we met ondersteuning vanuit het netwerk van met nameĀ  IT ondernemers rondom de werkplaats. Denk hierbij aan deelname aan het O2Lab en het organiseren van gastlessen voor diverse opleidingen. Heb je vragen? We brengen jou ook graag in contact met onze partners, die je graag verder helpen.

Medialab en Podcaststudio

In het Medialab kun je met professionele apparatuur een video opnemen, editen en/of monteren. Met onze podcaststudio heb je alle faciliteiten tot je beschikking voor het opnemen van je eigen podcast.

Bit Academy

Bit Academy is de vernieuwende peer-to-peer opleider voor ICT-onderwijs. Studenten hebben de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe hun onderwijstraject eruit ziet en krijgen les van bekwame, hybride docenten en coaches uit het bedrijfsleven. Wil jij leren hoe je software en apps maakt? Kies dan voor de opleiding Software developer op de Bit

Ontmoetingsplaats voor ondernemende mensen

In Kasteel.gro verandert de toekomst met de dag. Het is een inspirerende ontmoetingsplaats voor ondernemende mensen die elkaar uitdagen om aan de digitale toekomst te blijven sleutelen. Ook jouw bijdrage leveren? Neem een kijkje op de website van Kasteel.gro.

Meer weten?

Community manager Sanne Borger

Melkweg 1
9718 EP Groningen

06 25 17 98 55
Gebouw, kasteel met bomen ervoor