Ontdek jouw volgende stap!

Noorderpoort is de plek waar vakmensen leren. Met mbo-opleidingen, cursussen en trainingen.
Hier begint je beroep van morgen. En hier kom je terug, voor je werk van vandaag.
Want goede vakmensen leren. Altijd.

Ontdek Jouw
Volgende stap

3 studenten lopen in de school

Ontwikkel jezelf bij Noorderpoort

Je wil je loopbaan goed starten. Je passie volgen. Een goede vakman of vakvrouw worden. Wat je reden ook is, wij helpen je het beste uit jezelf te halen. Noorderpoort is één van de grootste mbo-opleiders van Noord-Nederland. Maar we kiezen voor ‘klein’: overzichtelijke scholen, met een eigen karakter en alle aandacht voor jouw ontwikkeling.

Welk vakgebied past bij jou?

Bij Noorderpoort bereid je je voor op de toekomst. Hier leer je een vak dat bij jou past, op een manier die bij jou past. Onze mbo-opleidingen sluiten helemaal aan op de praktijk. Zodat jij lekker aan de slag kan met je vak van morgen.

Creatieve beroepen

Creativiteit en talent: daar draait het om in deze sector. In onze opleidingen kun je veel van jezelf kwijt. We geven je de ruimte om een eigen, unieke stijl te ontwikkelen.

Naar Creatieve beroepen
Creatieve beroepen

Economie en ondernemen

Met een opleiding in de sector economie en ondernemen heb je een brede basis. Je bent een kei in verkopen. Je kunt goed met klanten omgaan. En je weet hoe je jouw administratie op orde houdt.

Naar Economie en ondernemen
illustratie economie en ondernemen

Horeca, bakkerij en toerisme

Bij de opleidingen horeca en bakkerij draait het om gastvrijheid, eten en drinken. Je maakt gerechten, broden of banket in de keuken of bakkerij, of je bedient gasten in een café, restaurant of hotel. En wie weet begin je later zelf wel een leuke tent.

Naar Horeca, bakkerij en toerisme
Horeca, bakkerij en toerisme

ICT

ICT is onmisbaar in ons dagelijks leven. Nergens gaan de ontwikkelingen zo razendsnel als in de informatie- en communicatietechnologie (ICT). Wil jij werken in deze dynamische wereld en helpen met het ontwikkelen en beveiligen van nieuwe technologieën. Kies dan voor een ICT-opleiding!

Naar ICT
ICT

Laboratorium- en procestechniek

In de opleidingen van laboratorium- en procestechniek leer je nauwkeurige analyses in een laboratorium uit te voeren of geautomatiseerde productieprocessen in een fabriek te bewaken.

Naar Laboratorium- en procestechniek
Laboratorium- en procestechniek

Mobiliteit, transport en logistiek

Sleutel jij graag aan auto’s, vrachtwagens of (elektrische) fietsen? Of sta je liever in de showroom om ze te verkopen? Dan is een opleiding in de sector mobiliteit, transport en voertuigen iets voor jou.

Naar Mobiliteit, transport en logistiek
Mobiliteit, transport en logistiek

Techniek en bouw

Met opleidingen in deze sector bouw je letterlijk aan je toekomst. Zo leer je bijvoorbeeld om timmerman, elektricien of loodgieter te worden.

Naar Techniek en bouw
Techniek en bouw

Uiterlijke verzorging

Ken jij de laatste trends op het gebied van huidverzorging, hairstyling, make-up en wellness? En wil je mensen een goed gevoel geven? Doe dan een opleiding in de richting van uiterlijke verzorging.

Naar Uiterlijke verzorging
Uiterlijke verzorging

Uniformberoepen

Ben jij in topconditie? Wil jij bijdragen aan de veiligheid van mens en omgeving? Lijkt het jou leuk om bijvoorbeeld bij Defensie aan de slag te gaan? Dan bieden de opleidingen binnen veiligheid en sport jou mooie kansen.

Naar Uniformberoepen

Zorg & Welzijn

Gezondheid is belangrijk. Dat vinden we allemaal. Met een opleiding in de richting van zorg en welzijn kun jij iets betekenen voor kinderen, jongeren of volwassenen die ondersteuning nodig hebben, of hun gezondheid op peil willen houden.

Naar Zorg & Welzijn

Entree

Heb je nog geen diploma, maar wil je wel een mbo-opleiding doen? Ben je 16 jaar of ouder? Dan is een Entree-opleiding jouw kans om op het mbo te komen. Met een Entree-opleiding haal je namelijk een diploma waarmee je een mbo-opleiding op niveau 2 kunt volgen.

Naar Entree
Entree