< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Studeren bij Noorderpoort

Studeren bij Noorderpoort

Voordat je bij ons komt studeren, geven we je uitgebreid de gelegenheid om kennis met ons te maken. Hoe is het om bij ons te studeren? Aan welke onderwerpen geven wij extra aandacht? Welke studiebegeleiding kun je krijgen? We geven je graag alvast een goed beeld van studeren bij Noorderpoort.

Start van het studiejaar

Start van het studiejaar

We willen je zo goed mogelijk voorbereiden op jouw studie, zodat jij na de zomer goed kan starten. Hier vind je vanaf 1 juli informatie over de boeken, laptop en andere materialen die je nodig hebt voor je studie. Lees meer over het starten

Zo werkt het mbo

Zo werkt het mbo

De overgang van het voorgezet onderwijs naar het mbo is een hele stap. De begrippen BOL, BBL en BPV kom je dan al snel tegen. We vertellen je wat ze betekenen. Lees meer over het mbo

Aanmelden en kennismaken

Heb je je opleiding gekozen? Kan kun je je aanmelden. We nodigen je daarna uit voor een welkomstactiviteit waarbij je kennismaakt met de opleiding.  Meer over aanmelden en kennismaken

Open dagen en meelopen

Open dagen en meelopen

Studeren bij Noorderpoort begint met kennismaken. Die gelegenheid geven we je op onze open dagen en meeloopdagen (het hele jaar door).

Studiekosten

Studiekosten

Studeren kost geld, maar het is een goede investering in jouw toekomst. Ook als je ouders weinig geld hebben, kun je studeren.

Begeleiding en advies

Studeren doe je vooral zelf en ook het leren studeren is je persoonlijke verantwoordelijkheid. Maar je staat er niet alleen voor bij Noorderpoort. Je krijgt begeleiding.

Taal en rekenen

Taal en rekenen

We besteden veel aandacht aan taal en rekenen. Als je hier moeite mee hebt, dan helpen we je met extra lessen om het gewenste niveau te halen.

Stage

Stage

Werkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je beroepsopleiding. Daarom loop je regelmatig stage tijdens de opleiding. 

Sport

Sport

Bewegen is belangrijk: het houdt je fit en gezond. Daarom besteden wij tijdens jouw opleiding veel tijd aan sport.

Talent wordt gezien

Talent wordt gezien

Wij geven je graag de ruimte om je talent(en) te ontdekken en in te zetten. Daarom hebben we bij Noorderpoort talentenprogramma's.

Buitenland

Buitenland

Bij Noorderpoort krijg jij alle kansen om jezelf internationaal te oriënteren. Want de wereld is groter dan Nederland. 

Studentenraad

Studentenraad

De Centrale Studentenraad beslist en adviseert mee over allerlei studentenzaken binnen Noorderpoort. De Studentenraad laat zich horen namens jou.

Van wifi tot kantine

Van wifi tot kantine

Natuurlijk hebben we allerlei voorzieningen voor je als je bij ons komt studeren. Van wifi en kluisjes tot aan een gezonde kantine, het is er allemaal.

Vakanties en vrije dagen

Vakanties en vrije dagen

Ieder schooljaar heb je als student een aantal vaste vakanties en vrije dagen.

Terug naar boven