Skip to ContentSkip to Navigation
Home Studeren bij Noorderpoort

Studeren bij Noorderpoort

Voordat je bij ons komt studeren, geven we je uitgebreid de gelegenheid om kennis met ons te maken. Hoe is het om bij ons te studeren? Aan welke onderwerpen geven wij extra aandacht? Welke studiebegeleiding kun je krijgen? We geven je graag alvast een goed beeld van studeren bij Noorderpoort.

Start van het studiejaar

Start van het studiejaar

Om goed te kunnen starten met je nieuwe opleiding heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding.  Lees meer over het starten

Open dagen en meelopen

Open dagen en meelopen

Studeren bij Noorderpoort begint met kennismaken. Die gelegenheid geven we je op onze open dagen en meeloopdagen (het hele jaar door). Bekijk onze voorlichtingskalender

Zo werkt het mbo

Zo werkt het mbo

De overgang van het voorgezet onderwijs naar het mbo is een hele stap. De begrippen BOL, BBL en BPV kom je dan al snel tegen. We vertellen je wat ze betekenen. Lees meer over het mbo

Aanmelden en kennismaken

Heb je je opleiding gekozen? Meld je dan aan voor 1 april. We nodigen je daarna uit voor een welkomstactiviteit waarmee je nader kennismaakt met de opleiding. 

Studiekosten

Studiekosten

Studeren kost geld. Je betaalt om toegang te krijgen tot de examens, maar je krijgt ook te maken met aanvullende schoolkosten voor boeken en andere leermiddelen.

Begeleiding en advies

Studeren doe je vooral zelf en ook het leren studeren is je persoonlijke verantwoordelijkheid. Maar je staat er niet alleen voor bij Noorderpoort. Je krijgt begeleiding.

Taal en rekenen

Taal en rekenen

We besteden veel aandacht aan taal en rekenen. Als je hier moeite mee hebt, dan helpen we je met extra lessen om het gewenste niveau te halen.

Stage

Stage

Werkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van je beroepsopleiding. Daarom loop je regelmatig stage tijdens de opleiding. 

Hotspot

Hotspot

Bij Noorderpoort Hotspot kun je terecht met je studievragen, om inspiratie op te doen, elkaar te ontmoetenen te netwerken.

Sport

Sport

Bewegen is belangrijk: het houdt je fit en gezond. Daarom besteden wij tijdens jouw opleiding veel tijd aan sport.

Talent wordt gezien

Talent wordt gezien

Wij geven je graag de ruimte om je talent(en) te ontdekken en in te zetten. Daarom hebben we talentenprogramma's.

Buitenland

Buitenland

Bij Noorderpoort krijg jij alle kansen om jezelf internationaal te oriënteren. Want de wereld is groter dan Nederland. 

Ondernemer worden

Ondernemer worden

Zit jij vol ideeën om een eigen onderneming te starten? Noorderpoort heeft leuke opleidingen en een speciaal traject om jou daarbij te helpen.

Studentenraad

Studentenraad

De Centrale Studentenraad beslist en adviseert mee over allerlei studentenzaken binnen Noorderpoort. De Studentenraad laat zich horen namens jou.

Van wifi tot kantine

Van wifi tot kantine

Natuurlijk hebben we allerlei voorzieningen voor je als je bij ons komt studeren. Van wifi en kluisjes tot aan een gezonde kantine, het is er allemaal.

Vakanties en vrije dagen

Vakanties en vrije dagen

Ieder schooljaar heb je als student een aantal vaste vakanties en vrije dagen.

Terug naar boven