STAP-budget

Als je werkt of werkzoekend bent kun je STAP-budget aanvragen. Dit is een vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar en is bedoeld voor jouw scholing en ontwikkeling. Ook bij Noorderpoort kun je gebruik maken van deze regeling.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle cursussen die je (gedeeltelijk) met het STAP-budget kunt financieren. Op de pagina's van de cursus zelf kun je ook zien of deze in aanmerking komt voor het STAP-budget. Heb je een vraag over het STAP-budget? Bekijk dan de antwoorden op de veelgestelde vragen onderaan de pagina.

Let op: het STAP-budget is vaak binnen een paar dagen op. Zorg er dus voor dat je er snel bij bent.

Voorwaarden

Er is een aantal voorwaarden als je het STAP-budget wilt aanvragen:

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je krijgt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt het STAP-budget wel combineren met Levenlanglerenkrediet.
  • De cursus of training begint minimaal 4 weken nadat je het STAP-budget hebt aangevraagd bij het UWV, maar op zijn laatst 3 maanden na afloop van de aanvraagperiode.
  • Je hebt dit kalenderjaar nog niet eerder het STAP-budget gekregen van het UWV.
  • Mensen die hobbymatig geïnteresseerd zijn om een cursus te volgen, zijn van harte welkom om zich aan te melden. Het is dan niet mogelijk om STAP-subsidie aan te vragen.

Uitleg STAP-budget

Hoe je het STAP-budget kunt aanvragen wordt duidelijk uitgelegd op de website van Rijksoverheid. Staat jouw vraag er niet tussen of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Neem dan even contact op met het Studieadvies-team.

Wil je meer weten over het STAP-budget?

Lees verder op de website van Rijksoverheid