Bij Noorderpoort studeren, en tegelijkertijd in het UMCG werken?

Artikel Studiekeuze

Bij Noorderpoort studeren, en tegelijkertijd in het UMCG werken ? Lucas weet hier alles van. Via ons UMCG Gilde is hij terecht gekomen bij beddenlogistiek. En of dat beviel? Nou en of! Hij was zo enthousiast, dat ‘ie ondertussen is begonnen aan zijn niveau 2 BBL opleiding op dezelfde plek. 

Lucas, kun je iets vertellen over jouw bijzondere route op school?

Ik ben begonnen op de praktijkschool Winsum Terra. Toen kwam ik erachter dat ik logistiek leuk vond, dus dat heb ik op de website opgezocht. Daar stond het UMCG gilde en dat leek me heel handig omdat je niet makkelijk bij het UMCG binnenkomt. Daar ben ik begonnen op niveau 1. Na dat jaar had ik het goed naar mijn zin en heb ik gevraagd of ik mijn BBL-opleiding niveau 2 hier ook mocht doen.  

Dus je werkt in het UMCG via Noorderpoort? 

Ja, in de kelder bij Medische Hulpmiddelen Service. Als je voor de entreeopleiding UMCG Gilde kiest, dan krijg je op school eerst uitleg over wat je gaat doen in het ziekenhuis. Daarna ga je naar het UMCG en volg je daar ook je lessen.

‘Op verschillende afdelingen ga je uitproberen waar je goed in bent en wat je leuk vindt.’

 

Omdat er voor mij nog geen plek was bij de logistiek, heb ik eerst vloerenonderhoud gedaan. Toen ben ik bij MHS gekomen en dat beviel zo goed, dat ik mijn baas heb gevraagd of ik hier mocht werken en leren tegelijk (BBL). En dat mocht! Dat is ook gelijk een tip van mij. Als je wat wil, moet je het gewoon zelf regelen en vragen. Dus nu ga ik 1 dag in de week naar school voor niveau 2 Magazijnmedewerker, en de rest werk ik. En ik krijg nog goed betaald ook dus dat is mooi meegenomen! 

Wat doe je daar allemaal in die kelder? 

Echt heel erg veel, ik zit bij beddenlogistiek transport. We transporteren bijvoorbeeld bedden, rollators en infuuspompen. Dan krijgen we een melding binnen met: deze afdeling wil een bed met matras. En wij leveren dat dan. Veel mensen staan er niet bij stil, maar onder het ziekenhuis gebeurt er van alles. Als jij dan met spoed een infuuspomp nodig hebt, zorgen wij dat die daar staat. Als wij dat niet doen dan heb je een groot probleem.  

2021 Lucas Umcggilde Logistiek 01

Door naar niveau 2 

Op de afdeling word ik ook gezien als collega, niet als student. Het is een fijne en leuke groep. Ik vind UMCG Gilde ook een aanrader, vooral als je niet zoveel bedrijven kent om een baan te fixen. Je ziet je klasgenoten wel, maar je zit wel verspreid in het UMCG. Als je gelukt hebt heb je samen pauze! 

Als je hier wil werken moet je je wel professioneel opstellen, je werkt natuurlijk in een groot ziekenhuis. Ik wil graag groeien en hogerop komen. Daarom heb ik mijn werk goed gedaan en gevraagd of ik mocht blijven. Ik zou hier later wel teamleider willen worden! 

Assistent logistiek

Wil jij ook graag bij Noorderpoort studeren en tegelijkertijd in het UMCG werken? Klik dan verder!

Assistent logistiek - BOL