Wessel “We kunnen hier ontzettend veel mooie dingen bereiken.”

Artikel Genomineerde student

Wessel (19) doet sinds 2019 de opleiding Allround Operationeel Technicus. Hij denkt dat hij is genomineerd omdat hij zich op school voor heel veel projecten heeft ingezet en het erg leuk vindt om als ambassadeur voor de school op te treden.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
“Eigenlijk was ik van plan om de opleiding Luchtvaart Dienstverlening te gaan doen, maar dan ga je wel een heel specifieke richting op. Mijn ouders zeiden dat het misschien beter was om naar een betere opleiding te kijken. Het werd Allround Operationeel Technicus en ik heb er geen dag spijt gehad. Deze opleiding wordt alleen maar breder. Procestechniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde: we krijgen van alles aangeboden.”

Wat vind je het leukste aan de opleiding?
“Ik denk procestechniek. Het bedienen en bewaken van een installatie. We hebben een energiecentrale in het klein en allemaal simulatielokalen waar we dingen kunnen aansturen. Zo kun je een fabriek vanaf nul opstarten, er zogenaamd een fikkie stoken en vervolgens allerlei storingen weghalen. Supermooi dat die mogelijkheid er is, in de simulaties.”

Wat is je toekomstdroom?
“Mijn toekomstdroom, daar zit ik nog een beetje mee. Aan de ene kant wil ik graag aan het werk, aan de andere kant wil ik graag nog doorleren op hbo-niveau. Ik kom nu net van een stage af die me goed beviel, dus ik denk op dit moment dat ik eerder het werkveld in ga dan dat ik door ga studeren.”

Wat is je leukste Noorderpoort herinnering?
“De openheid die hier heerst. Dat elke student wordt geaccepteerd en dat het niet uitmaakt wie je bent. Dat is een mooie herinnering. Wat me ook zal bijblijven, zijn de vele projecten van Noorderpoort waaraan ik heb meegedaan. Een project om van hennep wc-brillen te maken bijvoorbeeld. Een project voor een waterbedrijf. Meehelpen bij open dagen. Ik heb heel veel beeldmateriaal gemaakt voor school met mij erin. Dat vind ik mooi."

Wat zou je veranderen als je een dag directeur van Noorderpoort mocht zijn?
“Ik denk dat het goed is als docenten nog beter leren herkennen wanneer een student het even lastig heeft. De aandacht is al vrij hoog voor de studenten, maar kan nog een stapje hoger. Klasgenoten die iets niet snappen, trekken zich vaak terug. Als een docent dat ziet, dan is het belangrijk dat een docent dat doorheeft en ingrijpt. Of het nu om thuis gaat of om iets op school.”

Waarom denk je dat je genomineerd bent?
“Dat kwam best we als een verrassing. Door de Corona heb ik aan best veel projecten meegedaan om niet in m’n eentje thuis te verpieteren. En doordat ik me zoveel voor school heb ingezet, weten mijn docenten en klasgenoten hoe leergierig ik ben. Als ze iemand nodig hebben zegt iedereen: vraag Wessel maar. Ik vind het bijvoorbeeld ook leuk om nieuwe studenten te informeren over Noorderpoort. Over wat je hier allemaal kunt doen en bereiken. Ook omdat de techniek in de toekomst héél veel mensen nodig heeft, wil ik dat mensen een goede indruk van de opleiding krijgen.”

Waar ben je trots op?
“Dat ik naast deze opleiding ook nog in het evenementenbedrijf van mijn ouders werk én een opleiding doe om bij de vrijwillige brandweer te kunnen. Soms zeggen mensen dat ik gek ben, om twee opleidingen tegelijk te doen. Ik heb inderdaad niet veel vrije tijd over, maar ik heb het zo uitgestippeld dat het prima samen kan. Zo leergierig ben ik dus.”