Mairin “Ondanks de tegenslagen ben ik gekomen waar ik nu ben.”

Artikel Genomineerde student

Mairin (26) zit in het laatste jaar van de opleiding Art & Design. Ze denkt dat ze is genomineerd omdat ze zich hard maakt voor duurzaamheid en altijd begaan is met haar medestudenten en met de school.

Wat is je leukste Noorderpoort herinnering?
“Dat is het Halloween project ‘Witte Wieven’ dat we in het begin van dit schooljaar hebben gedaan. Het was een spooktocht waarin ik als kannibalistische cultleider de hele avond tegen mensen mocht schreeuwen dat ze onrein waren omdat hun vlees niet zuiver was. Haha!”

Wat zou je doen als je voor een dag directeur van Noorderpoort mocht zijn?
“Dat mijn opleiding weer terugkomt! Ik ben in 2019 begonnen met de opleiding Art & Design en mijn klas is de laatste lichting. Als wij klaar zijn, bestaat de opleiding niet meer. Héél jammer. Als ik hier een dag directeur zou zijn, zou ik die beslissing dus meteen terugdraaien.”

Wat is je toekomstdroom?
“Als ik hier straks klaar ben, wil ik heel graag naar Minerva en daarna verder in de textiel, om uiteindelijk zelf kleding te gaan maken, te veranderen en te verkopen. Studeren vind ik erg belangrijk en ik word er blij van om met kennis bezig te zijn.

Waarom denk je dat je genomineerd bent?
“Ik denk omdat ik me heel hard maak voor duurzaamheid, en omdat ik erg begaan ben met mijn medestudenten en met de school.”

Wat wil je uitdragen als mbo ambassadeur?
“Dat je vanuit elke achtergrond verder kunt komen en dat je tegenslagen kunt overwinnen. Wat je ook meemaakt: je kunt er weer bovenop komen en verder gaan.”

Waar ben je trots op?
“Dat ik ondanks alle tegenslagen in mijn eigen leven in de vorm heb gekneed tot wie ik nu ben. Ik ben echt als een zielig hoopje mens uit een diep mentaal dal gekropen en heb nu bijna deze opleiding afgerond.

Wat weten mensen niet van jou?
“Nou, om eerlijk te zijn ben ik een enorm open boek. Dus er zijn niet zoveel dingen die mensen niet weten. Ik schaam mij niet voor wie ik ben of wat ik doe.”

Hoe zou je jezelf omschrijven in drie steekwoorden?
“Creatief, duurzaam, vooruitstrevend. En ik weet dat dat hele politiek correcte steekwoorden zijn, haha. Maar het is wel echt waar ik voor sta.”