Leon “Praktijkschool-leerlingen kunnen meer dan ze denken.”

Artikel Genomineerde student

Leon (22) is bijna klaar met de opleiding Logistiek Medewerker. Hij denkt dat hij is genomineerd omdat hij zich vanuit het praktijkonderwijs wist op te werken tot deze mbo-opleiding.

Kun je iets over jezelf vertellen?
“Ik werk nu vijf jaar bij hetzelfde bedrijf, een webshop in keukenonderdelen. De mbo 2 opleiding Logistiek Medewerker doe ik er sinds nu driekwart jaar naast en heb ik nu bijna afgerond.”

Wat is je toekomstdroom?
“Na deze opleiding wil ik nog graag Logistiek Teamleider doen op niveau 3. En daarna zie ik wel verder, maar ik bekijk het stap voor stap. Ik zou er nog een mbo 4 opleiding tot manager aan vast kunnen plakken, maar ik heb ook een passie voor auto’s en misschien wil ik ook wel de verkoopkant of advieskant op. We zullen zien.”

Waar ben je trots op?
“Op mijn hobby. Ik zat als klein jochie al vaak in een race-simulator. Zo eentje waar Max Verstappen ook in traint. Hiermee ben ik in 2019 Nederlands Kampioen geworden en heb ik het jaar erna in Italië tegen de snelste jongens van Europa geracet in zeg maar de Olympische Spelen van het digitale racen. Toen werd ik 9e van Europa. Het heeft niks met school te maken, maar is wel heel gaaf.”

Wat is je mooiste Noorderpoort herinnering?
“Eigenlijk is dat het hele schooljaar. De klas, de leraren en leraressen, de lessen, de sfeer: ik vond het allemaal ontzettend leuk. Maar ik ben ook heel serieus met school bezig geweest, want bij mij is het kwartje nu echt gevallen dat je maar één keer jong bent en dus nú je toekomst kan maken.”

Wat wil je uitdragen als mbo-ambassadeur?
"Mijn doel is om mezelf én anderen te bewijzen dat je vaak meer kan dan je misschien denkt, als je van de praktijkschool komt. Daar sta ik voor.”

Wat zou je veranderen als je een dag directeur van Noorderpoort mocht zijn?
“Ik denk dat heel veel hier al heel goed is, maar ik denk dat het boekensysteem wel anders kan. We hebben nu een online-variant en daar moet je dan boeken bij bestellen, maar het zou mooi zijn als het allemaal digitaal kon, óf allemaal in boekenvorm. Dat je bij de uitgever kan regelen dat die keuze er komt. De online-variant scheelt geld, wat fijn is als je het niet zo breed hebt, maar het scheelt ook wanneer je bepaalde boeken niet gebruikt. Ik heb er nu vier moeten aanschaffen waar ik niks mee heb gedaan. Dat is gewoon zonde.”