Promotex “Studenten zijn een aanvulling op wat wij doen en maken.”

Artikel Genomineerde Bedrijven

Studenten die vanaf dag één als volwaardig teamlid willen meedraaien in een bedrijf, zijn bij Promotex in Groningen aan het juiste adres. De merchandise producent wil leerlingen het gevoel geven dat ze een radar zijn in het geheel. “We merken dat dat gewaardeerd wordt.”

Het Promotex zet alles op alles. Letterlijk en figuurlijk. Het Groningse bedrijf in textieldruk en promotionele artikelen drukt logo’s op allerlei items. Van T-shirts tot sweaters en van pennen tot geborduurde caps. Er werken zes vaste krachten en zij worden geholpen door stagiairs van onder andere Noorderpoort. “We zouden ook alle merchandise voor Noorderpoort kunnen leveren, maar dat doen we nu nog niet”, zegt sales manager Bob Vos lachend.

Decennialang leerbedrijf
Er lopen standaard drie stagiaires rond bij Promotex. “Zij werken hier een half jaar lang en maken dan plaats voor andere leerlingen”, vertelt Bob. Zijn bedrijf is al decennialang leerbedrijf. “We zijn ooit begonnen omdat we op een gemakkelijke manier aan wat extra krachten wilden komen, die wij dan wat wilden bijbrengen over het bedrijfsleven. Zo kwamen we bij Noorderpoort en zijn we met stagiaires gaan werken.”

Geen rotklusjes
Dat Promotex genomineerd is voor de jaarprijs Beste leerbedrijf van het jaar, vindt Bob een grote eer. Bob: “We werken er ook heel hard voor om mensen iets te leren over het bedrijfsleven en dit is een hele leuke beloning van de kant van Noorderpoort. Iedere stagiaire die bij ons binnenkomt, behandelen we als lid van ons team en draait volwaardig mee. Ze hoeven bij ons niet alleen vervelende rotklusjes te doen. We merken dat leerlingen zich bij ons echt een radartje in het geheel voelen - en dat zijn ze ook - en dat ze zich daardoor meer gewaardeerd voelen. Dat vind ik leuk. Ik zeg niet dat we zonder stagiaires niet zouden kunnen draaien, maar ik zeg wel dat ze absoluut een aanvulling zijn op wat wij doen, hoe wij werken en wat wij maken.”

Klaar voor de arbeidsmarkt
Stagiaires leren bij Promotex onder andere om autonoom te werken. Ze moeten zelf beslissingen nemen, krijgen eigen verantwoordelijkheden en leren hierdoor zelfstandig te werken en mee te draaien in een bedrijf. En natuurlijk krijgen ze daarbij de nodige begeleiding. Gaat een stagiaire aan het einde weg en het voelt alsof er een collega afscheid neemt, dan is de stage wat Bob betreft geslaagd. “Wanneer je een stagiair na zijn vertrek meteen mist omdat die alles al zelfstandig deed, dan is er gewoon een volwaardige werknemer weggegaan. Terwijl het eigenlijk een stageperiode was. De student is hier dan volwassener geworden en klaargestoomd voor de arbeidsmarkt”, aldus Bob.

Eigen ideeën
Wat hij het belangrijkste vind om studenten te leren is het nemen van verantwoordelijkheid, het tonen van doorzettingsvermogen, het nemen van eigen initiatief en het feit dat nee niet bestaat. “Die zaken hebben wij hier hoog in het vaandel staan. Mensen mogen altijd zelf met nieuwe ideeën komen en het zal niet de eerste keer zijn dat we die ook echt doorvoeren.”

Veel mooie herinneringen
Op dit moment heeft Bob een ‘leuke set bij elkaar’, zoals hij zijn drie stagiairs omschrijft. Het zijn twee meiden en een jongen. “De jongen doet de opleiding Vestigingsmanager Groothandel bij Noorderpoort en draait al volwaardig mee op de logistieke afdeling. Hij gaat bijvoorbeeld al naar klanten toe, maakt offertes, controleert bestellingen en zorgt ervoor dat dingen op tijd worden verstuurd. En dan hebben we twee meiden van de opleiding Junior Stylist aan het Alpha College, die meedrukken in de zeefdrukkerij en zelfstandig opdrachten uitvoeren op onze productie afdeling. Iedere stagiair heeft zo zijn eigen, specifieke eigenschappen en dat levert heel veel mooie herinneringen op.”

Gezonde dosis humor
Wanneer studenten bij Promotex binnenkomen, hebben ze eerst een gezellig gesprek, waarna zoals elke ochtend de klussen worden doorgenomen die op die dag moeten gebeuren. “Zo worden ze al vanaf de eerste dag van hun stage meegenomen in het team.” Het gaat natuurlijk niet altijd goed: “soms past het gewoon niet en dat voelt de student dan vaak zelf ook wel. Dan wordt er een andere stageplek gezocht. Maar eigenlijk komt dat zelden voor. Mensen voelen zich hier over het algemeen welkom en thuis. We werken met gezonde dosis humor en doorzettingsvermogen keihard om onze klanten van dienst te zijn en te zorgen dat zij goede spullen krijgen. En onze stagiairs hebben hier een belangrijk aandeel in.”

Verfrissend
Voor de toekomst heeft Bob niet zoveel te wensen. “Ik denk dat we nu al een heel mooi bedrijf hebben en zou het vooral mooi vinden als we dat in de toekomst op dezelfde manier voort mogen blijven zetten.” Want voor hem draait niet alles om geld. Belangrijker vindt hij het om veel plezier in het werk te hebben. Dat wil hij ook uitstralen. “We zijn betrokken, we doen alles voor de klant, we rennen en we vliegen en dat proberen we ook mee te geven aan de mensen die we opleiden. Het is verfrissend om elk half jaar nieuwe studenten in het bedrijf te krijgen. Het houdt ons jong. Dynamisch. Zij leren ons soms anders naar dingen te kijken. Dat maakt het zo leuk.