< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Mbo opleidingen Veiligheid en sport Veva logistiek teamleider 25372
Logistiek-Teamleider_niv3_2_sportveiligheid_autolog.jpg
Logistiek-Teamleider_niv3_1_sportveiligheid_autolog.jpg
medewerker-Grondoptreden_niv2_3_sportveiligheid_autolog.jpg

VeVa logistiek teamleider Niveau 3

Een VeVa logistiek teamleider kan aan de slag bij de logistieke dienst van Defensie. Jij bent de expert op het gebied van magazijnbeheer en transport. Natuurlijk kun jij je kennis en kunde ook prima inzetten bij een bedrijf buiten Defensie.

 • Je plant de logistiek bij een transporteenheid
 • Je bent verantwoordelijk voor het magazijn
 • Je stuurt logistiek medewerkers aan

Meld je aan voor deze BOL voltijd opleiding

 • 30 Lesuren per week
  Indicatie van aantal lesuren per week in het eerste studiejaar
 • 10% Praktijk
  Indicatie van percentage praktijkgerichte lessen in het eerste studiejaar
 • 7,0 Waardering studenten
  JOB-monitor
Duur
3-jarige opleiding
Niveau
Niveau 3
Leerweg
BOL
Crebo nr.
25372
Startmoment Locatie
31 aug 2021 Groningen

Stel een vraag over de opleiding

Voor al je vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met:

avatar

Groningen
Tijs Medema
t.medema@noorderpoort.nl

Kunnen we je helpen?

Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek om tot je keuze te komen? We helpen je graag.

We zijn bereikbaar van ma t/m vr tussen 09.00 - 17.00 uur.

Over deze opleiding:

Past deze opleiding bij jou?

Als logistiek teamleider ben je de meewerkend voorman in het magazijn. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, een flexibele instelling en je toont eigen initiatief. Ook werken onder tijdsdruk gaat jou goed af.

Als je ervoor kiest om bij Defensie te gaan werken worden er hoge eisen gesteld. Kernwaarden als kameraadschap, trots, ethisch bewustzijn, discipline, incasserings- en doorzettingsvermogen zijn hierbij belangrijk. 

Wat doet een VeVa logistiek teamleider?

Als logistiek teamleider heb je een afwisselend beroep. Je hebt zowel uitvoerende taken als een aansturende rol binnen het magazijn van een Defensieonderdeel. Jij zorgt ervoor dat goederen op tijd worden geleverd, of voor langere tijd in het magazijn worden opgeslagen. Ook beheer je de voorraad van de eenheid waar jij verantwoordelijk voor bent.

Als teamleider ben jij degene die contacten met de klanten (eenheden) onderhoudt, en het werk verdeelt en voorbereidt op kantoor. Je stuurt medewerkers aan, voert overleg met ze en begeleidt ze bij hun werkzaamheden. In het logistieke proces geef jij als teamleider het goede voorbeeld.

Logistiek teamleiders gaan vaak als ondersteuning mee op uitzendingen van de Landmacht of de Luchtmacht.

Op VeVa.nl lees je meer over dit beroep. 

Welke banen kun je krijgen?

Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

 • Logistiek teamleider bij een bevoorradingseenheid
 • Logistiek teamleider bij een transporteenheid
 • Planner

Doorleren na je studie

 

Na deze opleiding is het gebruikelijk dat je bij Defensie verder gaat studeren.

Hoe ziet mijn opleiding eruit?

Een schooljaar bestaat uit 40 weken, waarbij je in totaal 10 weken stage loopt en 30 weken op school zit. Tijdens deze opleiding bereiden we je voor op een uitdagende logistieke functie. Je maakt kennis met alle ins & outs van het logistieke proces en wordt voorbereid om hier tijdens je stage mee aan de slag te gaan. Denk hierbij aan het bijhouden van de voorraadadministratie, het uitgeven van goederen, het verzorgen van de personeelsadministratie en het beheren van het magazijn.

Daarnaast is er ruim aandacht voor het efficiënt inzetten van personeel en materieel om de werkzaamheden in het magazijn uit te voeren. Ook weet je aan het einde van de opleiding precies wat er met goederen in een magazijn gebeurt.

Als teamleider is het belangrijk dat je weet hoe je personeel kunt aansturen, motiveren en begeleiden. Dit oefenen we met simulaties. Ook bereiden we je voor om in het openbaar te spreken.

Tijdens deze opleiding wordt ook veel aandacht besteed aan militaire vorming en sport.

Op VeVa.nl lees je meer over deze opleiding. 

VeVa staat voor Veiligheid & Vakmanschap. Met een VeVa-opleiding word je voorbereid voor een baan bij Defensie. Een VeVa-opleiding is een zogenoemde uniformopleiding: je wordt opgeleid als beginnend beroepsbeoefenaar (militair). Maar natuurlijk kan je met een VeVa-diploma ook buiten Defensie aan de slag. Voor sommige VeVa-opleidingen heeft Noorderpoort ook een reguliere variant onder dezelfde beroepsnaam.

Beroepsgerichte vakken

 • Vakleer logistiek
 • Ammunition awareness
 • Chemisch, Biologisch, Radiologisch en Nucleair
 • Exercitie
 • Militaire EHBO (ZHKH)
 • Lesgeven
 • Algemene kadervorming (leiding geven)

Algemene vakken

* Heb je moeite met taal of rekenen? Dan helpen we je met extra lessen in aanloop naar de examens.

Over de stage

Een deel van je opleiding bestaat uit stage. De kennis en vaardigheden die je op school hebt opgedaan, pas je toe in de praktijk. We noemen dat beroepspraktijkvorming (BPV). 

Tijdens je stage word je begeleid door iemand binnen het leerbedrijf en je stagebegeleider vanuit de opleiding. Je kunt bij hen terecht wanneer je vragen hebt. Ook bespreken jullie regelmatig de voortgang van je stage.

Per schooljaar loop je tien weken stage bij de Landmacht of Luchtmacht. De stage is verdeeld over het schooljaar waarbij je telkens drie weken naar school gaat en daarna één week stage loopt.

Het leuke aan deze opleiding is dat je stage mag lopen op plekken waar geen enkele andere opleiding dat mag.

Cae Klaassen, student VeVa logistiek teamleider

Keuzedelen

Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen.

We passen het aanbod aan keuzedelen regelmatig aan, zodat je tijdens je opleiding altijd een actuele en uitgebreide keuze hebt. Als de keuzedelen voor het eerste jaar van deze opleiding al bekend zijn, zie je hieronder een selectie.

Keuzedelen voor deze opleiding:

 • Duurzaamheid in het beroep C (niveau 3)
 • Veiligheid en vakmanschap niveau 3

Welke begeleiding krijg je?

Bij Noorderpoort vinden we het belangrijk dat je goed wordt begeleid tijdens je studie. Daarom krijg je een eigen studieloopbaanbegeleider (SLBer). Hij of zij volgt hoe het met jou en je studieresultaten gaat en helpt je waar nodig. Ook kun je met vragen en problemen bij je SLBer terecht.

Lees meer over begeleiding

Leslocatie(s)

Np Entree Uniformberoepen Exterieur

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen

Wat kost deze opleiding?

De kosten van deze opleiding bestaan uit verschillende onderdelen: lesgeld, schoolkosten, de vrijwillige bijdrage en laptopkosten.

Lesgeld

Het lesgeld betaal je om lessen te mogen volgen en examens te doen. Dit bedrag staat vast en wordt door de overheid bepaald.

Leerweg en niveau:  Lesgeld 2021-2022*:
BOL, alle niveaus € 1.216,-

* Het lesgeld wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld door de overheid.

Laptopkosten

Voor alle opleidingen bij Noorderpoort heb je een laptop nodig. Aan het begin van het schooljaar krijg je van je opleiding meer informatie over de precieze eisen waaraan deze moet voldoen. De meeste opleidingen vragen om een Windows-laptop vanwege bepaalde applicaties waarmee je gaat werken. 

Schoolkosten

Naast het lesgeld krijg je ook te maken met schoolkosten en vrijwillige bijdrage. Onder de vrijwillige bijdrage vallen onder andere deelname aan excursies (€50 - €500) en praktische zaken als het huren van een kluisje (€10 - €25). Jij bepaalt zelf of je wil deelnemen aan excursies en/of gebruik wil maken van de voorzieningen. 

Tijdens je studie volg je ook keuzedelen, hier kunnen aanvullende kosten voor in rekening gebracht worden.

De schoolkosten zijn bedoeld voor boeken, readers, software en werkkleding. Met uitzondering van vakspecifieke gereedschappen (zoals gereedschapskist, koksmessen en kappersscharen): deze worden door je school beschikbaar gesteld en blijven ook eigendom van de school. 

Voor deze opleiding moet je rekening houden met onderstaande schoolkosten* voor het studiejaar 2020-2021. Als de opleiding op meerdere locaties wordt aangeboden, kunnen de kosten per locatie verschillen. Vraag de contactpersoon van de school van jouw keuze als je de precieze schoolkosten per schooljaar wil weten.

 • 1e jaar € 730,-
 • 2e jaar € 330,-
 • 3e jaar € 15,-

* De bedragen zijn een benadering van de kosten. De uiteindelijke kosten kunnen licht afwijken.

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
 • vmbo-gemengde leerweg
 • vmbo-theoretische leerweg of mavo
 • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4
 • mbo-basisberoepsopleiding (niveau 2)
 • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling

Aanvullende eisen voor deze opleiding

Je hebt een aantoonbaar goede lichamelijke conditie (sporttest en positief Sport Medisch Advies).

Aan deze opleiding worden aanvullende eisen gesteld omdat het een VeVa-opleiding betreft. Je fysieke en mentale gesteldheid spelen een belangrijke rol bij het behalen van je diploma. Mocht je tot de conclusie komen dat je aan deze eisen niet kunt voldoen, dan kun je deze opleiding volgen in de gewone variant: Logistiek teamleider – verkort. Daarvoor gelden deze aanvullende eisen niet.

VOG

Om tijdens deze opleiding stage te kunnen lopen, heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Een VOG geeft aan dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor je stage of je baan.  

Wil je meer weten? Kijk dan bij de Veelgestelde vragen.

Nederlandse nationaliteit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je de Nederlandse nationaliteit hebben.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen

Deze opleiding heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen. Voor het studiejaar 2020-2021 (september-instroom) konden we 17 studenten toelaten. Voor het studiejaar 2021-2022 is dit aantal nog niet bekend.

Hoe werkt de toelatingsprocedure?

Door het coronavirus kan de toelatingsprocedure een andere invulling hebben dan hieronder omschreven. De opleiding van jouw keuze zal je hierover verder informeren.

1. Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Doe dat dan voor 1 april. Deze opleiding heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen. Wanneer er te veel kandidaten zijn voor de opleiding wordt er geloot. Je doet aan de loting mee als je je voor 1 april hebt aangemeld. Meld je je later aan, dan heb je alleen nog kans mee te loten als er zich minder kandidaten hebben gemeld dan het maximum aantal opleidingsplaatsen dat we hebben voor deze opleiding.

Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een voorlichtingsavond. Je kunt pas de voorlichtingsavond bezoeken als je je hebt aangemeld.

2. Voorlichtingsavond

Tijdens de voorlichtingsavond vertellen docenten van Noorderpoort en voorlichters van Defensie over de mogelijkheden bij Defensie en de verschillende beroepsopleidingen van Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) binnen Noorderpoort. Pas nadat je deze voorlichtingsavond hebt bezocht, kun je deelnemen aan de welkomstbijeenkomst.

3. Kennismaken en loting

Tijdens de welkomstbijeenkomst krijg je een sporttest en twee andere aan de opleiding gerelateerde testen: terreinwerk (roadwork) en groepswerk. In de testen gaat het erom dat je laat zien dat je de opleiding en het beroep aankunt. We beoordelen je fysieke gesteldheid en observeren je gedrag. We letten daarbij op zaken als flexibiliteit, initiatief nemen, samenwerken en communicatie.

Als je de testen met goed gevolg hebt afgelegd, volgt aan het eind van dezelfde dag het motivatiegesprek. In het motivatiegesprek maken we nader kennis met je en stellen we vast of je plaatsbaar bent op de opleiding. 

Deze opleiding heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen, blijken er meer kandidaten dan opleidingsplekken te zijn, dan wordt er geloot. De uitslag van de loting wordt binnen tien werkdagen schriftelijk aan je bekendgemaakt.

4. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Ben je geselecteerd en geplaatst, dan ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst. Stuur die ondertekend aan ons terug. Daarna ben je officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.

5. Starten met de opleiding

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.

Meld je aan voor deze BOL voltijd opleiding
Studie in Cijfers
VeVa logistiek teamleider
Niveau 3
Noorderpoort
landelijk
gemiddelde
deze
opleiding

Studenttevredenheid

rapportcijfer
7,0
6,8

Percentage geslaagde studenten

in afgelopen schooljaar
63%
58%

Doorstroom binnen MBO

na afgelopen schooljaar
20%
36%

Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden


Logistiek teamleider
81%
79%
landelijk
gemiddelde
deze
regio

Kans op werk in jouw vakgebied

na je opleiding
Logistiek teamleider

Kans op stage


Logistiek teamleider

Startsalaris

gemiddeld bruto uurloon
Logistiek teamleider
-
€ 10,45
Studie in Cijfers
VeVa logistiek teamleider
Niveau 3 Noorderpoort
Studenttevredenheid rapportcijfer
Deze opleiding 7,0
Landelijk gemiddelde 6,8
Percentage geslaagde studenten in afgelopen schooljaar
Deze opleiding 63%
Landelijk gemiddelde 58%
Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar
Deze opleiding 20%
Landelijk gemiddelde 36%
Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden
Deze opleiding 81%
Landelijk gemiddelde 79%
Kans op werk in jouw vakgebied na je opleiding
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Kans op stage
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Startsalaris gemiddeld bruo loon
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde € 10,45

Meer informatie: http://studieincijfers.s-bb.nl

Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze opleidingen zijn mogelijk ook interessant

Onderofficier-Grondoptreden_niv2__1_sportveiligheid_automotivelogistiek.jpg

VeVa aankomend onderofficier grondoptreden Niveau 3

Groningen
BOL
monteurmechatronica_niv2_1_sportveiligheid_autolog.jpg

VeVa eerste monteur mechatronica Niveau 3

Groningen
BOL
Terug naar boven