< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Mbo opleidingen Horeca en bakkerij Allround hospitality medewerker 26012
Noorderpoort Euroborg Allround Hospitality Medewerker

Allround hospitality medewerker Niveau 3

Wil jij werken in de bruisende omgeving van toerisme, horeca of hotellerie? Ben jij gastvrij, servicegericht en werk je graag met mensen? Dan is deze 'on the job'-opleiding echt wat voor jou! Een bijzondere opleiding, want je leert niet op school maar in de praktijk bij een bedrijf.

 • Je treedt op als aanspreekpunt voor de gast, klant, reiziger of bezoeker
 • Je neemt reserveringen en bestellingen aan
 • Je organiseert en begeleidt activiteiten

Meld je aan voor deze BOL voltijd opleiding

 • 30 Lesuren per week
  Indicatie van aantal lesuren per week in het eerste studiejaar
 • 80% Praktijk
  Indicatie van percentage praktijkgerichte lessen in het eerste studiejaar
Duur
3-jarige opleiding
Niveau
Niveau 3
Leerweg
BOL
Crebo nr.
26012
Startmoment Locatie
31 aug 2021 Groningen

Hulp bij je studiekeuze?

Een studie kiezen kan best lastig zijn. Maar geen stress. Wij helpen jou hierbij, zodat jij uiteindelijk de opleiding kiest die het beste bij jou past!
Ga naar de studiekeuzehulp

Stel een vraag over de opleiding

Voor al je vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met:

avatar

Groningen
Cor Verbree
cj.verbree@noorderpoort.nl

Kunnen we je helpen?

Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek om tot je keuze te komen? We helpen je graag.

Vanwege de meivakantie zijn we van ma. 26 t/m vr. 30 april van 9.00-13.00 uur bereikbaar via alle kanalen. Na 13.00 uur kun je al je vragen stellen via mail/webchat/whatsapp en krijg je binnen 24 uur antwoord op werkdagen.

Vanaf za. 1 mei kun je al je vragen stellen via mail/webchat/whatsapp en krijg je op werkdagen binnen 24 uur antwoord.

Over deze opleiding:

Past deze opleiding bij jou?

Je vindt het leuk om meteen de handen uit de mouwen te steken in de praktijk. Je wil graag een combinatie van werken en leren, en je leert het beste door het gewoon te doen. Daarom is deze opleiding echt iets voor jou, want je leert op de werkvloer! 

Als allround hospitality medewerker ben jij het gezicht van de organisatie. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor gasten. Je bent gastvrij en servicegericht, klantvriendelijk, sociaal, communicatief sterk, proactief en commercieel. Ook kun je goed plannen en organiseren, en ben je creatief in het oplossen van problemen.

Daarnaast kun je als allround hospitality medewerker je gasten goed aanvoelen en inspelen op hun wensen, zodat ze een ultieme beleving ervaren. Kortom, je bent een actieve en gastvrije duizendpoot in het horeca of recreatiebedrijf en stelt de gasten bij alles centraal.

Wat doet een Allround hospitality medewerker?

Hospitality betekent: gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Jij bent erop gericht om jouw gasten een plezierig verblijf te geven. Alles voor een glimlach! Om dat voor elkaar te krijgen verleen jij een optimale service en draag je bij aan een ultieme beleving. Jouw gasten krijgen bij jou meer dan ze verwacht hadden.

Een allround hospitality medewerker werkt in een hotel, restaurant of bedrijf in de recreatie- en toerismesector. Bij je werkgever kun je op verschillende plekken worden ingezet. Bijvoorbeeld achter de balie of receptie, in de bediening, of als activiteitenorganisator en -begeleider. Je bent dus een echte allrounder en dat maakt je werk afwisselend: geen dag is hetzelfde!

Welke banen kun je krijgen?

Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

 • Allround medewerker bij een recreatiebedrijf
 • Gastheer/gastvrouw
 • City host
 • Medewerker in de bediening
 • Horecamedewerker
 • Activiteitenbegeleider
 • Evenementenmedewerker
 • Frontoffice-medewerker/receptionist

Hoe ziet mijn opleiding eruit?

Deze opleiding doe je 'on the job'. Dit houdt in dat je de opleiding, samen met je medestudenten, volledig op de werkvloer doet. Dus niet op school, maar bij een bedrijf. Dit betekent ook dat je met het werk- en vakantieritme van het bedrijf meedraait. 

Tijdens deze praktijkopleiding ontdek je hoe je een gast zich thuis laat voelen: van ontvangst tot vertrek. Je leert de werkzaamheden achter de receptie en hoe je reserveringen beheert. We besteden veel aandacht aan horecavaardigheden, zoals bestellingen opnemen, serveren, afruimen en afrekenen. En verder komen activiteitenplanning en activiteitenbegeleiding aan bod.

Naast kennis en vaardigheden op het gebied van horeca en toerisme, krijg je vakken als gastheer-/gastvrouwschap, frontoffice, evenementen en bediening. Natuurlijk is communicatie ook een groot onderdeel van deze opleiding. Je krijgt les in Engels en nog een andere moderne vreemde taal. Alle lessen worden door docenten van Noorderpoort gegeven bij het bedrijf waar je werkt.

Deze opleiding duurt 3 jaar. Maar bij genoeg kennis, ervaring en ambitie kun je de opleiding ook in 2 jaar afronden. Na je opleiding heb je al een aantal jaar in de praktijk gewerkt, waardoor je een interessante vakman/vakvrouw bent voor toekomstige werkgevers! Je weet vanuit je ervaring wat de praktijk nodig heeft en hebt hiervoor de kennis en vaardigheden al in huis. 

Beroepsgerichte vakken

 • Frontoffice-/receptietaken
 • Taal in de beroepspraktijk
 • Gastvrijheid
 • Bedrijfsadministratie
 • Theorie en praktijk serveren
 • Voorraadbestelling en beheer

Algemene vakken

* Heb je moeite met taal of rekenen? Dan helpen we je met extra lessen in aanloop naar de examens.

Over de stage

Tijdens de hele opleiding draai je mee in de praktijk van een bedrijf. Toch ga je ook op stage. De stage bestaat uit twee periode van 10 of 20 weken waarin je bij een ander leerbedrijf uit het netwerk van Noorderpoort nieuwe ervaring gaat opdoen.  

Je wordt begeleid door iemand van het stagebedrijf en van je opleiding. Samen bespreken jullie de voortgang van je stage. Je kunt bij hen ook terecht als je vragen hebt.  

Keuzedelen

Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen.

We passen het aanbod aan keuzedelen regelmatig aan, zodat je tijdens je opleiding altijd een actuele en uitgebreide keuze hebt. Als de keuzedelen voor het eerste jaar van deze opleiding al bekend zijn, zie je hieronder een selectie.

Welke begeleiding krijg je?

Bij Noorderpoort vinden we het belangrijk dat je goed wordt begeleid tijdens je studie. Daarom krijg je een eigen studieloopbaanbegeleider (SLBer). Hij of zij volgt hoe het met jou en je studieresultaten gaat en helpt je waar nodig. Ook kun je met vragen en problemen bij je SLBer terecht.

Lees meer over begeleiding

Leslocatie(s)

NP-Euroborg-Locatie-0006.jpg

Boumaboulevard 113 (Euroborg)
9723 ZS Groningen

Wat kost deze opleiding?

De kosten van deze opleiding bestaan uit verschillende onderdelen: lesgeld, schoolkosten, de vrijwillige bijdrage en laptopkosten.

Lesgeld

Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, betaal je lesgeld. Dit bedrag staat vast en wordt door de overheid bepaald.

Leerweg en niveau:  Lesgeld 2021-2022*:
BOL, alle niveaus € 1.216,-

* Het lesgeld wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld door de overheid.

Laptopkosten

Voor alle opleidingen bij Noorderpoort heb je een laptop nodig. Aan het begin van het schooljaar krijg je van je opleiding meer informatie over de precieze eisen waaraan deze moet voldoen. De meeste opleidingen vragen om een Windows-laptop vanwege bepaalde applicaties waarmee je gaat werken. 

Schoolkosten

Naast het lesgeld krijg je ook te maken met schoolkosten en vrijwillige bijdrage. Onder de vrijwillige bijdrage vallen onder andere deelname aan excursies (€50 - €500) en praktische zaken als het huren van een kluisje (€10 - €25). Jij bepaalt zelf of je wil deelnemen aan excursies en/of gebruik wil maken van de voorzieningen. 

Tijdens je studie volg je ook keuzedelen, hier kunnen aanvullende kosten voor in rekening gebracht worden.

De schoolkosten zijn bedoeld voor boeken, readers, software en werkkleding. Met uitzondering van vakspecifieke gereedschappen (zoals gereedschapskist, koksmessen en kappersscharen): deze worden door je school beschikbaar gesteld en blijven ook eigendom van de school. 

Voor deze opleiding moet je rekening houden met onderstaande schoolkosten*. Als de opleiding op meerdere locaties wordt aangeboden, kunnen de kosten per locatie verschillen. Vraag de contactpersoon van de school van jouw keuze als je de precieze schoolkosten per schooljaar wil weten.

 • 1e jaar € 400,-
 • 2e jaar € 250,-
 • 3e jaar € 30,-

* De bedragen zijn een benadering van de kosten. De uiteindelijke kosten kunnen licht afwijken.

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
 • vmbo-gemengde leerweg
 • vmbo-theoretische leerweg of mavo
 • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, of van vwo 3 naar vwo 4
 • mbo-opleiding niveau 2
 • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling

Aanvullende eisen voor deze opleiding

Voor deze opleiding zijn geen aanvullende eisen.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen

Deze opleiding heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen. Voor het studiejaar 2021-2022 (september-instroom) kunnen we 30 studenten toelaten.

Hoe werkt de toelatingsprocedure?

Door het coronavirus lopen sommige dingen dit jaar anders dan we gewend zijn. De welkomstactiviteiten kunnen daardoor vertraging oplopen of een andere invulling krijgen dan hieronder beschreven. Ook is de aanmelddatum verschoven van 1 april naar 1 mei. Wij blijven ons best doen om jou goed en tijdig te informeren.

1. Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Doe dit dan uiterlijk 1 mei, om mee te doen in de loting.  

2. Loten

Deze opleiding heeft een beperkt aantal opleidingsplaatsen. Als er meer aanmeldingen dan opleidingsplekken zijn, wordt er geloot. Je doet aan de loting mee als je je uiterlijk 1 mei hebt aangemeld. De uitslag van de loting wordt schriftelijk aan je bekendgemaakt.

Heb je je aangemeld na 1 mei, dan maak je alleen nog kans op een opleidingsplaats als er nog een plek vrij is. 

3. Kennismaken

Tijdens de welkomstactiviteit maken we kennis: jij met de opleiding en wij met jou. Met een activiteit of opdracht ga je ervaren of de opleiding die je gekozen hebt echt bij je past.

4. Kiezen

Na de welkomstactiviteit hebben we een kort persoonlijk gesprek met je. Omdat je deze opleiding volledig in de praktijk gaat doen, houd je ook een toelatingsgesprek met de studiecoördinator en de praktijkbegeleider van het bedrijf waar je de opleiding gaat volgen.

Heb je het idee dat deze opleiding bij je past, dan schrijven we je in voor de opleiding. Je bent dan zeker van een plek in de opleiding. Ben je niet zeker? Dan bieden we je een studiekeuzegesprek aan.

5. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Als je definitief voor de opleiding hebt gekozen, ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst. Stuur die ondertekend aan ons terug en je bent officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.  

6. Starten met de opleiding

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.

Meld je aan voor deze BOL voltijd opleiding

Deze opleidingen zijn mogelijk ook interessant

Eerste Medewerker Fastservice Gettyimages 653821462

Eerste medewerker fastservice Niveau 3

Winschoten
BBL
Gastheer_Gastvrouw_niv2_2_HorecaBakkerij_GastvrijheidToerisme.jpg

Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw Niveau 3

Groningen
BOL, BBL
Kok_niv3_1_HorecaBakkerij_GastvrijheidToerisme.jpg

Zelfstandig werkend kok Niveau 3

Groningen
BOL, BBL
NP-Euroborg-Hotelschool-0002-3DTPVormgeving.jpg

Leidinggevende bediening Niveau 4

Groningen
BBL
Kok_niv2+3_2_HorecaBakkerij_GastvrijheidToerisme.jpg

Leidinggevende keuken Niveau 4

Groningen
BBL
AdviseurSchadeverzekeringen_niv4_2_MarkEcoAdmi_BusinessAdministratie.jpg

Vakman-ondernemer Niveau 4

Groningen
BOL
Terug naar boven