Weerbaar in je werk

Type
Training
Duur
3 bijeenkomsten
Kosten
Op aanvraag
Locatie
Verlengde Visserstraat 20, Groningen
Mbo Verpleegkundige Verkort

Over deze training

Als medewerker in de sector Zorg & Welzijn kom je soms in uitdagende of moeilijke situaties terecht. Denk bijvoorbeeld aan de omgang met patiënten, managen van stress en emotionele belastingen, omgaan met conflicten en het nemen van beslissingen onder druk. In de training ‘Weerbaar in je werk’ leren we jou (of je organisatie) hoe je effectief met deze situaties om kunt gaan.

Het ontwikkelen van weerbaarheid in zorg en welzijn wordt steeds belangrijker. Zorgverleners krijgen vaak te maken met uitdagende en/of stressvolle situaties. Als je niet weet hoe je daar mee om moet gaan, kun je te maken krijgen met een burn-out, verminderde kwaliteit van zorg of een hoger verloop onder zorgverleners. Door de weerbaarheid van zorgverleners te verbeteren, kunnen zij beter omgaan met bepaalde situaties en uitdagingen en zo hun werk effectiever én met meer voldoening uitvoeren.

Over jou

  • Je bent werkzaam in Zorg & Welzijn
  • Je wilt leren hoe je weerbaar(der) wordt in je werk

Deze training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 3 uur. Tijdens deze bijeenkomst word je je bewust van de verschillende vormen van agressie, leer je ze herkennen en weet je hoe je hier mee om kunt gaan. Dit zal je ook oefenen in de praktijk met een trainingsacteur. Na 3 bijeenkomsten voel jij je weerbaarder in je werk. Dit kan zijn richting de cliënt of patiënt, naar familie of naar je collega’s.

Voor wie is deze training geschikt?

Voor mensen of een groep professionals van organisaties die;

  • werkzaam zijn in zorg en welzijn;
  • willen leren hoe je weerbaar(der) wordt in je werk. Dit kan zijn richting je collega’s of de cliënt of patiënt en zijn of haar familie.