Pedicure-opleiding

Type
Opleiding
Duur
20 weken
Kosten
€ 1.250,-
Locatie
Boumaboulevard 113, Groningen
Pedicure cursus Groningen

Alles over deze opleiding

Als pedicure draag je bij aan gezonde voeten. Nadat je deze pedicure-opleiding hebt afgerond kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een nagel- of beautysalon, of misschien ga je voor jezelf beginnen. Tijdens deze 20-weekse opleiding leer je onder andere hoe je een voet-schoenonderzoek uitvoert en hoe je persoonlijke behandelplannen opstelt. Ook leer je gericht advies te geven en ga je de behandelingen zelf oefenen.

Afhankelijk van wanneer je je vooropleiding hebt gehaald, krijg je na het afronden van deze cursus een MBO-diploma niveau 3 (Pedicure) of MBO-certificaat (Pedicure).

Over jou

 • Je bent al gediplomeerd (allround) schoonheidsspecialist
 • Je wilt graag aan de slag als pedicure
 • Je vindt het leuk om mensen te verzorgen

Leer in 20 weken wat je nodig hebt om als pedicure aan de slag te gaan. Je krijgt tijdens deze opleiding een combinatie van zowel theorie als praktijk. Zo leer je te luisteren naar de klant en samen de beste oplossing voor het voetprobleem te vinden, en ga je de theorie in de praktijk brengen door te oefenen op een model (waar je zelf verantwoordelijk voor bent). 

Verder leer je onder andere:

 • Algemene anatomie en fysiologie
 • Specifieke anatomie en fysiologie
 • Pathologie
 • Vakkennis en oefenen in de praktijk

Afhankelijk van wanneer je je vooropleiding schoonheidsspecialiste (mbo niveau 3) of allround schoonheidsspecialiste (mbo niveau 4) hebt afgerond, krijg je na het afronden van deze cursus een mbo-diploma niveau 3 (Pedicure) of mbo-certificaat (Pedicure).

Nog vragen?

Studie & Advies

Voor al jouw vragen over onze opleidingen, trainingen en cursussen

088 230 9999 info@noorderpoort.nl

Locaties

Boumaboulevard 113

Groningen

Wij bieden meer dan alleen opleidingen. In het leerbedrijf maken onze studenten kennis met alle onderdelen van hun toekomstige beroep. Met veel enthousiasme runnen ze onder andere een bakkerswinkel, een evenementenbureau, meerdere restaurants, een kapsalon en een beautysalon.

Adres

Boumaboulevard 113
9723 ZS Groningen

Kiezen voor Noorderpoort

Noorderpoort biedt cursussen en trainingen, met eigentijdse modules of volledig op maat. Speciaal voor bedrijven en vakmensen die willen investeren in hun ontwikkeling. Zodat je goed bent in je vak – vandaag én morgen.

 • Kies uit honderden erkende opleidingen en cursussen
 • Studeren met andere volwassenen
 • Praktijk- en toekomstgericht
 • Maatwerk en flexibiliteit voor bedrijven

Maatwerk voor jouw bedrijf

Heb je interesse in een training of cursus op maat voor jouw collega’s? Bij Noorderpoort denken we graag mee met bedrijven voor een traject op maat. Neem contact op met de relatiemanager om de mogelijkheden te verkennen.