Online Marketeer module 5: Zoekmachineoptimalisatie

Type
Module
Duur
1 dag
Kosten
€ 499,-
Locatie
Hora Siccamasingel 177, Groningen
Voor bedrijven
Maatwerk mogelijk
2021 Adviseurklantmedewerker 06

Alles over deze module

Tijdens de 1-daagse module Zoekmachineoptimalisatie (SEO) leer je hoe je jouw website hoger laat ranken in Google. Je leert hoe je een zoekwoordenonderzoek uitvoert en welke factoren de zichtbaarheid van je website bepalen. Maak kennis met verschillende SEO-tools en verdiep je in de technische optimalisatie van je website. En ga aan de slag met het vergroten van je website autoriteit door middel van linkbuilding. Na afloop van deze module heb je een concreet SEO-plan om via zoekmachines beter zichtbaar te worden.

Deze module is onderdeel van de training Online Marketeer.

Over jou

  • Je wilt leren hoe jouw website beter gevonden kan worden in zoekmachines
  • Je wilt weten hoe je jouw website optimaliseert
  • Je bent een starter, online marketeer, marketingmedewerker of een communicatieprofessional

Zoekmachineoptimalisatie zorgt ervoor dat je website hoger scoort in de organische, niet-betaalde zoekresultaten van zoekmachines als Google. Hierdoor wordt je website beter vindbaar, en bereik je een groter publiek. Met deze 1-daagse training leer je de belangrijkste elementen van zoekmachineoptimalisatie, zodat je nadertijd zelf aan de slag kunt met de SEO van jouw organisatie.

Deze onderwerpen komen aan bod: 

  • Wat zoekmachineoptimalisatie (SEO) is en wat is zoekmachine-adverteren (SEA) inhoudt.
  • Hoe je een zoekwoordenonderzoek uitvoert en het resultaat in je content verwerkt.
  • Hoe je een effectieve contentstrategie opzet die veel verkeer uit zoekmachines oplevert.
  • Wat een goede linkbuildingstrategie is.
  • Welke componenten van een website het zoekresultaat bepalen en waar je op moet letten.

Deze module is onderdeel van de training Online Marketeer. Meer informatie hierover vind je onder het tabje 'volledige training'.

Meet de trainers


Brede marketingkennis, passie voor jouw doelgroep en liefde voor content. That’s us! Wij, van Bureau Markant, helpen bedrijven uit allerlei branches hun doelen te bereiken.

Justien Fröling heeft jarenlange ervaring in de marketing, zowel online als fysiek. Ze weet de juiste vragen te stellen om tot de perfecte positionering te komen. Doordat Justien zich helemaal inleeft in de klant voelt het neerzetten van een marketingstrategie voor haar als een tweede natuur. Met haar sterke content creaties weet zij de doelgroep altijd te bereiken.

Als marketingmanager bij verschillende bedrijven heeft Pytrik de Jong jaren ervaring met het opzetten en managen van marketingactiviteiten. Ze zet marketing op een slimme manier in binnen een organisatie waardoor het rendement van je inspanningen aanzienlijk vergroot. Met haar creatieve oplossingen weet zij customer journey’s te optimaliseren voor een steeds betere klantbeleving.

Nog vragen?

Gabe Bosma

Relatiemanager Retail

06 22 48 64 45 gabe.bosma@noorderpoort.nl

Locaties

Hora Siccamasingel 177

Groningen

Onze school geeft opleidingen in de administratieve, financiële en commerciële sector en op het gebied van (internationale) retail en ondernemerschap. Daarnaast is het Johan Cruyff College gevestigd in onze school.

Adres

Hora Siccamasingel 177
9721 HE Groningen

Maatwerk voor jouw bedrijf

Heb je interesse in een training of cursus op maat voor jouw collega’s? Bij Noorderpoort denken we graag mee met bedrijven voor een traject op maat. Neem contact op met de relatiemanager om de mogelijkheden te verkennen.