Online Marketeer module 1: Online Marketingstrategie

Type
Module
Duur
1 dag
Kosten
€ 499,-
Locatie
Hora Siccamasingel 177, Groningen
Voor bedrijven
Maatwerk mogelijk
Online Marketingstrategie

Alles over deze module

Leer in 1 dag hoe je een online marketingstrategie uitzet. Van doelstellingen, doelgroepen en hun customer journey, tot de vele mogelijkheden van online marketingkanalen.

Na het afronden van deze module, weet jij welke marketingdoelen je kan stellen en hoe jij deze behaalt. Verder weet je hoe je de juiste doelgroep benadert, ken je de verschillende kanalen en heb je een idee van welke content goed aanslaat. Ook heb je geleerd hoe je KPI’s opstelt, zodat je systematisch naar je doelen kunt werken en precies weet wanneer deze behaald zijn.

Deze module is onderdeel van de training Online Marketeer.

Over jou

 • Je wilt leren hoe je een duidelijke marketingstrategie neerzet
 • Je wilt weten welke marketingkanalen er zijn en hoe je deze effectief benut
 • Je bent een starter, online marketeer, marketing medewerker of een communicatieprofessional

Of het nou gaat om leads genereren, merkbekendheid vergroten, of meer omzet behalen – elk doel start met helder geformuleerde doelstellingen. De basis hiervan is een online marketingstrategie. Zodra je weet hoe je deze succesvol opzet, creëert het houvast en zorgt het ervoor dat je weet hoe je jouw doelen moet behalen.

In deze module leer je onder andere:

 • De basis van online marketing en de bijbehorende trends
 • Doelen en KPI's stellen.
 • Doelgroepen, persona's en customer journey's bepalen en uitwerken.
 • Inzichten krijgen in alle marketingkanalen zoals e-mailmarketing, social media, zoekmachine en marketplaces.
 • Effectieve content te maken met contentmarketing.

Nadat je deze module hebt afgerond, weet je:

 • Hoe je een marketingjaarplan uiteenzet.
 • Hoe je een persona maakt en een customer journey map uittekent.
 • Wat de 'see, think, do, care'-fases inhouden en hoe je deze gebruikt.
 • Hoe je KPI's formuleert en daarop aanstuurt.

Deze module is onderdeel van de training Online Marketeer. Meer informatie hierover vind je onder het tabje 'volledige training'.

Meet de trainers


Brede marketingkennis, passie voor jouw doelgroep en liefde voor content. That’s us! Wij, van Bureau Markant, helpen bedrijven uit allerlei branches hun doelen te bereiken.

Justien Fröling heeft jarenlange ervaring in de marketing, zowel online als fysiek. Ze weet de juiste vragen te stellen om tot de perfecte positionering te komen. Doordat Justien zich helemaal inleeft in de klant voelt het neerzetten van een marketingstrategie voor haar als een tweede natuur. Met haar sterke content creaties weet zij de doelgroep altijd te bereiken.

Als marketingmanager bij verschillende bedrijven heeft Pytrik de Jong jaren ervaring met het opzetten en managen van marketingactiviteiten. Ze zet marketing op een slimme manier in binnen een organisatie waardoor het rendement van je inspanningen aanzienlijk vergroot. Met haar creatieve oplossingen weet zij customer journey’s te optimaliseren voor een steeds betere klantbeleving.

Nog vragen?

Gabe Bosma

Relatiemanager Retail

06 22 48 64 45 gabe.bosma@noorderpoort.nl

Locaties

Hora Siccamasingel 177

Groningen

Onze school geeft opleidingen in de administratieve, financiële en commerciële sector en op het gebied van (internationale) retail en ondernemerschap. Daarnaast is het Johan Cruyff College gevestigd in onze school.

Adres

Hora Siccamasingel 177
9721 HE Groningen

Maatwerk voor jouw bedrijf

Heb je interesse in een training of cursus op maat voor jouw collega’s? Bij Noorderpoort denken we graag mee met bedrijven voor een traject op maat. Neem contact op met de relatiemanager om de mogelijkheden te verkennen.