Dronepiloot

Type
Training
Duur
Online & praktijk dag
Kosten
€ 975
Locatie
Online, internet
Voor bedrijven
Maatwerk mogelijk
Npoo Beeldbank 0518

Alles over deze avondopleiding

Drones krijgen een steeds grotere rol in de samenleving. Bereid je voor op de toekomst met deze online opleiding en één dag praktijktraining, waar je – onder begeleiding van een drone-expert – wordt opgeleid tot dronepiloot. Haal je A1/A3 en A2 EU Dronebewijs en vlieg je jouw drone zelfverzekerd in de EU, Noorwegen, IJsland en Zwitserland.

Deze training is geschikt voor professionele dronevliegers en voor de hobbyvlieger.

Over jou

 • Je wilt jouw A1/A3 en A2 EU Dronebewijs halen
 • Je gaat voor je werk of voor je hobby een drone vliegen
 • Je wilt je voorbereiden op de toekomst

Drones worden in allerlei situaties ingezet. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om te filmen en pakketjes te bezorgen, maar ook om technische controles uit te voeren bij windmolens. 

Tijdens deze opleiding krijg je online les. Zo ga je vliegen met een Mavic Pro 2. Naast het maken van vlieguren, besteed je ook aandacht aan de theoretische kant en leer je de Europese regels voor het vliegen van drones. We raden je aan om het online examen voor A1/A3 alvast thuis af te ronden zodat je de basiskennis onder de knie hebt. In de online lessen bereiden we je goed voor op het A2-examen welke onder toezicht in de klas gemaakt wordt. Vervolgens gaan we vliegend het praktijkgedeelte in zodat jij zelfverzekerd met jouw drone de lucht ingaat. Met het A1/A3 + A2 EU Dronebewijs ben je gecertificeerd dronepiloot in de EU, Noorwegen, IJsland en Zwitserland.

In deze opleiding zit inbegrepen:

 • A1/A3 + A2 Dronebewijs
 • Lesmateriaal
 • Onbeperkt aantal oefenexamens
 • Praktijktraining
 • Tips en tricks van een DJI expert over het instellen van jouw drone

Deze opleiding betreft online thuisstudie met een één praktijk dag die overdag plaats vindt.
Met een mogelijkheid om een praktijk dag te volgen. De datum voor de praktijk dag wordt in overleg met jou gepland.

Locaties

Sportparklaan 5

Stadskanaal

Naast een school, zijn wij ook een ontmoetingsplaats van onderwijs, bedrijfsleven, instellingen, branches en sportverenigingen. Deze combinatie zorgt voor een perfecte mix van theorie en praktijk.

Wij verzorgen opleidingen in de sectoren zorg en welzijn, techniek en zakelijke dienstverlening. Vanaf dag één staat alles wat onze studenten doen in het teken van hun toekomstige beroep.

Adres

Sportparklaan 5
9502 CW Stadskanaal

Nog vragen?

Arne Beukema

Relatiemanager Regioscholen en Educatie

06 48 13 69 10 a.beukema@noorderpoort.nl

Kiezen voor Noorderpoort

Noorderpoort biedt cursussen en trainingen, met eigentijdse modules of volledig op maat. Speciaal voor bedrijven en vakmensen die willen investeren in hun ontwikkeling. Zodat je goed bent in je vak – vandaag én morgen.

 • Kies uit honderden erkende opleidingen en cursussen
 • Studeren met andere volwassenen
 • Praktijk- en toekomstgericht
 • Maatwerk en flexibiliteit voor bedrijven

Maatwerk voor jouw bedrijf

Heb je interesse in een training of cursus op maat voor jouw collega’s? Bij Noorderpoort denken we graag mee met bedrijven voor een traject op maat. Neem contact op met de relatiemanager om de mogelijkheden te verkennen.