Datacenter Engineering

Type
Cursus
Duur
12 weken
Kosten
€ 1.250
Locatie
Meerdere locaties
Cloud Infrastructure Technician Gettyimages 929772310

Alles over deze cursus

De werkgelegenheid in de datacenterbranche groeit. Er werken landelijk meer dan 10.000 mensen in en om datacenters en er zijn in de regio Groningen meerdere datacenters in aanbouw. Met deze 12-weekse cursus, bereid je jezelf voor op het werken in een datacenter als datacenter engineer. Een datacenter is een industrieel, hoog beveiligd pand, gebouwd met één doel: zorgen dat computerservers met digitale applicaties altijd blijven draaien, 365 dagen per jaar, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Dit vraagt naast it-kennis, ook kennis van installatietechniek en koelsystemen, duurzaamheid en beveiliging.

Deze cursus (op mbo-niveau 3-4) wordt afgesloten met een examen. Wanneer je dit examen haalt, ontvang je een landelijk erkend mbo-certificaat (Datacenter IT Techniek of Datacenter Facility Engineering). Daarnaast ontvang je ook een branchecertificaat ‘Datacenter Professional’ van de Dutch Datacenter Association.

Over jou

  • Je hebt - of krijgt - te maken met werkzaamheden in datacenters in je werk of vanuit eigen interesse
  • Je wilt je kansen vergroten en verbreden op de arbeidsmarkt met een erkend certificaat
  • Je bent geïnteresseerd in de kansen en mogelijkheden van werken in een datacenter

Deze cursus bestaat uit 9 dagdelen van elk 3 uur en 2 weken om je examenportfolio te maken. In de twaalfde week is er een afrondend examengesprek. De eerste, vierde en achtste bijeenkomst zijn fysiek bij een datacenter in Groningen. De overige bijeenkomsten zijn online (combinatie instructie/coaching/werken aan opdrachten). Tijdens deze cursus ga je een groot gedeelte van de tijd in je eigen tempo aan de slag. Tijdens de fysieke en online bijeenkomsten is er veel interactie en ruimte om samen te werken.

Je leert onder andere:

  • Wat een datacenter is;
  • Uit welke componenten een datacenter bestaat;
  • Hoe je een data-infrastructuur kunt inrichten;
  • Hoe monitoring en inspectie in een datacenter werkt;
  • Hoe je om gaat met meldingen en storingen;
  • Hoe je een klant of monteur begeleidt in het datacenter;
  • Hoe je eenvoudig onderhoudswerkzaamheden kunt plannen en uitvoeren.

Maatwerk voor jouw bedrijf

Heb je interesse in een training of cursus op maat voor jouw collega’s? Bij Noorderpoort denken we graag mee met bedrijven voor een traject op maat. Neem contact op met de relatiemanager om de mogelijkheden te verkennen.