Cursus Wijnbrevet (SDEN3)

Type
Cursus
Duur
9 avonden
Kosten
€ 599,-
Locatie
Boumaboulevard 113, Groningen
Voor bedrijven
Maatwerk mogelijk
Wijnbrevet Cursus

Alles over deze cursus

Als je onze cursus Wijnoorkonde (SDEN 2) al hebt afgerond, al veel weet over wijn, of als je de extra kennis nodig hebt voor je werk, is onze cursus Wijnbrevet (SDEN 3) misschien wat voor jou. Leer in 9 avonden onder andere hoe je beter en gestructureerder wijnproeft, welke wijnen bij welke gerechten passen, en hoe wijnen worden gemaakt. Samen met Register Vinoloog Josefien Hilhorst-Laseur, ontdek je wijnen van over de hele wereld door een combinatie van theorie en proeven.

Over jou

  • Je hebt de cursus Wijnoorkonde (SDEN 2) al gevolgd, of
  • Je bent een wijnliefhebber en wil nog meer weten over wijn, of
  • Je werkt in de horeca

In 9 (maandag)avonden leer je beter en gestructureerder wijnproeven met zo'n 65 wijnen van over de hele wereld. Na het afronden van deze cursus kun je ervoor kiezen om een examen te doen voor het landelijk-erkende diploma. Dit diploma geeft toegang tot de Vinologenopleiding bij de Wijnacademie.

Met een combinatie van theorie en proeven gaan we dieper in op de volgende onderwerpen:

  • Van bodem tot botteling
  • Een wereld vol wijn, de wijnlanden van de wereld
  • Wijnwetgeving
  • Omgaan met wijn
  • Wijn en spijs combineren
  • Proeven van wijnen, de smaak van wijn

De laatste avond is in het restaurant van de school. Bij dit afsluitend diner ga je de wijn- en spijscombinaties in de praktijk brengen. Als je wilt, mag je (tegen een vergoeding) een introducee meenemen.

Als voorbereiding op de theorie wordt van je verwacht dat je het boek 'Ik weet veel van wijn' (ISBN 9789082666113) in je bezit hebt.

Offerte op maat? Dat kan!

Peter van der Molen

Relatiemanager Horeca, Uiterlijke verzorging, Automotive, Logistiek en Beveiliging

06 25 68 19 69 peter.vandermolen@noorderpoort.nl

Locaties

Boumaboulevard 113

Groningen

Wij bieden meer dan alleen opleidingen. In het leerbedrijf maken onze studenten kennis met alle onderdelen van hun toekomstige beroep. Met veel enthousiasme runnen ze onder andere een bakkerswinkel, een evenementenbureau, meerdere restaurants, een kapsalon en een beautysalon.

Adres

Boumaboulevard 113
9723 ZS Groningen

Maatwerk voor jouw bedrijf

Heb je interesse in een training of cursus op maat voor jouw collega’s? Bij Noorderpoort denken we graag mee met bedrijven voor een traject op maat. Neem contact op met de relatiemanager om de mogelijkheden te verkennen.