Begeleider praktijkleren

Type
Cursus
Duur
5 bijeenkomsten
Kosten
€950,-
Locatie
Diamantlaan 16, Groningen
2023 Mrmofongobegeleidendpraktijkleren 04

Alles over deze cursus

Word jij ingezet als praktijkbegeleider, werkbegeleider, leermeester, leercoach, stagebegeleider, praktijkopleider of praktijkexpert bij jouw bedrijf en wil jij graag meer didactische en pedagogische kennis opdoen om een nog betere begeleiding op de werkvloer te kunnen bieden? Dan is deze cursus iets voor jou!

Over jou

  • Je kunt mensen begeleiden en aansturen
  • Bewaken voortgang en resultaten
  • Voeren van kennismakingsgesprekken

De cursus Begeleider Praktijkleren zoomt in op het leren van het voeren van kennismakingsgesprekken om de beginsituatie van de stagiaire, nieuwe medewerker te verkennen. Je bevraagt de stagiaire of nieuwe medewerker en stelt doelen, leeractiviteiten en het leerplan op. Je geeft begeleiding, voert gesprekken en bespreekt de voortgang van het leerproces. De stagiaire of nieuwe medewerker wordt geobserveerd en voortgangsresultaten worden vastgelegd. Feedback geven en reflecteren zijn erg belangrijk om de medewerker te ondersteunen naar een beginnende
beroepsbeoefenaar. Je leert o.a. gesprekstechnieken juist toe te passen en welke coaching vaardigheden je kunt inzetten. Daarnaast leer je te beoordelen op zo'n objectief mogelijke wijze.

Het lesmateriaal bevat theorie- en praktijkopdrachten die jou helpen om te oefenen met (communicatieve) vaardigheden zoals begeleiding, gesprekken voeren, helpen bij het opstellen van leerdoelen, feedback geven, beoordelen.

Certificaat:
Zodra je aan alle eisen hebt voldaan, ontvang je het landelijk-erkend mbo-certificaat K1226 keuzedeel begeleider praktijkleren. Dit certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO. De cursus Begeleider Praktijkleren wordt door Drenthe College en Noorderpoort in gezamenlijkheid aangeboden.