Adobe voor fotografen

Type
Cursus
Duur
6 lessen
Kosten
€ 450
Locatie
Verzetsstrijderslaan 2, Groningen
Fotograaf oud

Alles over deze cursus

Adobe Lightroom, Photoshop en Portfolio zijn softwareprogramma's die continu vernieuwen. Wij brengen je weer helemaal up-to-date. In 6 lessen leer je van een deskundige en ervaren Adobe gebruiker de belangrijkste toepassingen.

Over jou

 • Je wilt je foto's accuraat publiceren op het online Adobe platform
 • Je wilt Adobe maximaal kunnen inzetten voor je fotografie
 • Je wilt je beeldmateriaal op een professionele wijze archiveren

In 6 lessen ben je weer helemaal up to date. Je leert hoe je foto's kunt importeren in
Lightroom Classic vanuit hun camera of andere opslagmedia. Hoe je importinstellingen kan aanpassen, metadata kunt meegeven aan foto's. Het bewerken van foto's zoals belichting, contrast en andere basisinstellingen om je foto's te verbeteren. Maar ook geavanceerde bewerkingen komen aanbod denk aan retoucheren en speciale effecten toevoegen.

 • Dag 1: Kennismaking en start Adobe Lightroom Classic. De cursisten leren hoe ze foto's kunnen importeren in Lightroom Classic vanuit hun camera of andere opslagmedia en hoe je foto's kunt organiseren na de import.

 • Dag 2: Organiseren van foto's in Lightroom Classic.
  Je leert hoe je foto's kunt organiseren in Lightroom Classic door middel van tags, labels en andere metadata. En hoe je de zoekfunctie kunt gebruiken om foto's te vinden.

 • Dag 3: Basisbewerkingen in Lightroom Classic. Je leert hoe je de belichting, het contrast en andere basisinstellingen kunt aanpassen in Lightroom Classic om hun foto's te verbeteren. Het aanpassen van kleuren, het croppen en roteren van foto's.

 • Dag 4: Je leert hoe je geavanceerde bewerkingen kunt uitvoeren in Photoshop, zoals het retoucheren van foto's en het toevoegen van speciale effecten.

 • Dag 5: Publicatie van foto's met Adobe Portfolio : je leert hoe je foto's kan publiceren op het web met Adobe Portfolio. Hoe je een de website kunt integreren met andere platforms zoals social media.

 • Dag 6: Een terugblik op voorgaande lessen en eventuele vragen en losse eindjes worden afgehandeld. Wordt afgesloten met een toets.

 • Dag 7: Feedback over de uitgevoerde toets. Feestelijke afsluiting met uitreiking bewijs van deelname.

Locaties

Verzetsstrijderslaan 2

Groningen

Een school met passie voor kunst, theater, multimedia, muziek en gaming. Een school waar studenten hun talenten kunnen ontwikkelen op de manier die het beste bij hen past. We zorgen voor veel praktijkervaring in de opleiding, onder andere door stages en projecten binnen en buiten de school. Bovendien worden er vaak workshops gegeven door mensen uit de praktijk.

Adres

Verzetsstrijderslaan 2
9727 CE Groningen