< Skip to ContentSkip to Navigation
Home Bedrijven opleiden Veiligheid en sport Cooerdinator beveiliging 25408
CoordinatorBeveiliger_niv3_1_sportenveiligheid_autologistiek.jpg
Beveiliger_niv2_2_sportenveiligheid_autologistiek.jpg
Beveiliger_niv2_3_sportenveiligheid_autologistiek.jpg

Coördinator beveiliging Niveau 3

De opleiding coördinator beveiliging is een uitdagende opleiding voor beveiligers die meer verantwoordelijkheid willen. Je bent verantwoordelijk voor het beveiligen van bijvoorbeeld bedrijfsgebouwen en industrieterreinen en voor het coördineren en afstemmen van andere beveiligingswerkzaamheden.

 • Je stuurt een team van beveiligers aan
 • Je coördineert en stemt werkzaamheden op elkaar af
 • Je bent eindverantwoordelijk voor de beveiliging van een object

Meld je aan voor deze BBL deeltijd opleiding

Bekijk de BOL voltijd opleiding

 • 20 % School
  Indicatie van de tijd die je op school doorbrengt
 • 80% Werk
  Indicatie van de tijd die je op je werk doorbrengt
Duur
2-jarige opleiding
Niveau
Niveau 3
Leerweg
BBL
Crebo nr.
25408
Startmoment Locatie
flexibele instroom Groningen

Stel een vraag over de opleiding

Voor al je vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met:

avatar

Groningen
Corina Kool
c.kool@noorderpoort.nl

avatar

Groningen
Martje Westerhuis - Bakker
me.bakker@noorderpoort.nl

Kunnen we je helpen?

Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek om tot je keuze te komen? We helpen je graag.

Vanwege de meivakantie zijn we van ma. 26 t/m vr. 30 april van 9.00-13.00 uur bereikbaar via alle kanalen. Na 13.00 uur kun je al je vragen stellen via mail/webchat/whatsapp en krijg je binnen 24 uur antwoord op werkdagen.

Vanaf za. 1 mei kun je al je vragen stellen via mail/webchat/whatsapp en krijg je op werkdagen binnen 24 uur antwoord.

Over deze opleiding:

Past deze opleiding bij jou?

Voor dit vak moet je een organisatietalent zijn met een dienstverlenende houding. Je hebt van nature overwicht en bent sociaal vaardig. Je bent geduldig, houdt je hoofd koel tijdens stress- en conflictsituaties en toont zelfbeheersing. Ook ben je flexibel en kun je klantgericht werken. Coördinatoren moeten sterk in hun schoenen staan en ruime ervaring in het beveiligingswerk hebben.

Wat doet een Coördinator beveiliging?

Een coördinator beveiliging heeft de leiding over een team van beveiligers. Je bent eindverantwoordelijk voor de veiligheid van objecten of personen. Daarnaast draag je bij aan het opstellen van procedures en plannen. Je houdt hierbij rekening met gemaakte afspraken, beveiligingsplannen en wet- en regelgeving.

Behalve de leidinggevende taken heb je ook uitvoerende taken en assisteer je medewerkers bij hun dagelijkse werk.

Na deze opleiding kun je werken op de afdeling beveiliging of op de facilitaire dienst van een grote organisatie, instelling of bedrijf. Je kunt ook teamleider worden bij een particulier beveiligingsbedrijf.

Welke banen kun je krijgen?

Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

 • Coördinator-beveiliger
 • Teamleider veiligheid

Doorleren na je studie

MBO

Hoe ziet mijn opleiding eruit?

Voor deze BBL-opleiding kun je op elk moment instromen. De opleiding Coördinator beveiliging is een vakinhoudelijke verdieping van de opleiding Beveiliger niveau 2. Om deze opleiding te volgen, heb je het liefst al enige jaren werkervaring als beveiliger.

Je leert onder andere hoe je helder kunt communiceren en klantvriendelijk kunt optreden. Maar ook hoe je moet signaleren en observeren en welke maatregelen je kan nemen om ongewenste situaties te voorkomen. Verder leer je hoe je planningen en werkroosters maakt, leiding geeft aan een team, beveiligingsplannen opstelt en budgetten beheert.

Beroepsgerichte vakken

 • Leiding geven
 • Rapportage
 • Dienstplanning
 • Beveiliging van gebouwen en eigendommen
 • Werken binnen wettelijke kaders
 • Communicatie

Algemene vakken

  • Nederlands * 
  • Rekenen * 
  • Loopbaanoriëntatie en Burgerschap 
  • Engels
  • ICT-vaardigheden

* Heb je moeite met taal of rekenen? Dan helpen we je met extra lessen in aanloop naar de examens.

Over de werkplek

Voordat je kunt starten met een BBL-opleiding, moet je zelf een werkplek (leerbaan) bij een erkend leerbedrijf hebben gevonden. Je bent daar in dienst. Theorie krijg je op school, maar de praktijk leer je op je werkplek

Gedurende de opleiding werk je minimaal 20 uur per week bij je leerbedrijf. Om die reden kun je alleen een BBL-opleiding volgen als je ook een werkplek bij een erkend leerbedrijf hebt. Je weet dan zeker dat je het vak goed leert in de praktijk. 

Keuzedelen

Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen.

We passen het aanbod aan keuzedelen regelmatig aan, zodat je tijdens je opleiding altijd een actuele en uitgebreide keuze hebt. Als de keuzedelen voor het eerste jaar van deze opleiding al bekend zijn, zie je hieronder een selectie.

Keuzedelen voor deze opleiding:

 • Digitale vaardigheden basis
 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Engels A2/B1
 • Engels B1/B2
 • Engels in de beroepscontext A2
 • Engels in de beroepscontext B1
 • Nederlands 3F
 • Proactief beveiligen
 • Rekenen 3F
 • Weerbaarheid voor beveiligers en handhavers

Welke begeleiding krijg je?

Bij Noorderpoort vinden we het belangrijk dat je goed wordt begeleid tijdens je studie. Daarom krijg je een eigen studieloopbaanbegeleider (SLBer). Hij of zij volgt hoe het met jou en je studieresultaten gaat en helpt je waar nodig. Ook kun je met vragen en problemen bij je SLBer terecht.

Lees meer over begeleiding

Leslocatie(s)

Np Entree Uniformberoepen Exterieur

Winschoterdiep 50
9723 AB Groningen

Wat kost deze opleiding?

De kosten van deze opleiding bestaan uit verschillende onderdelen: cursusgeld, schoolkosten, de vrijwillige bijdrage en laptopkosten.

Cursusgeld

Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, betaal je cursusgeld. Dit bedrag staat vast en wordt door de overheid bepaald.

Leerweg en niveau: Cursusgeld 2021-2022*:
BBL niveau 1 en 2 € 253,-
BBL niveau 3 en 4 € 612,-

* Het cursusgeld wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld door de overheid.

Laptopkosten

Je hoeft voor deze opleiding geen laptop aan te schaffen.

Schoolkosten

Naast het cursusgeld krijg je ook te maken met schoolkosten en vrijwillige bijdrage. Onder de vrijwillige bijdrage vallen onder andere deelname aan excursies (€50 - €500) en praktische zaken als het huren van een kluisje (€10 - €25). Jij bepaalt zelf of je wil deelnemen aan excursies en/of gebruik wil maken van de voorzieningen. 

Tijdens je studie volg je ook keuzedelen, hier kunnen aanvullende kosten voor in rekening gebracht worden.

De schoolkosten zijn bedoeld voor boeken, readers, software en werkkleding. Met uitzondering van vakspecifieke gereedschappen (zoals gereedschapskist, koksmessen en kappersscharen): deze worden door je school beschikbaar gesteld en blijven ook eigendom van de school. 

Voor deze opleiding moet je rekening houden met onderstaande schoolkosten*. Als de opleiding op meerdere locaties wordt aangeboden, kunnen de kosten per locatie verschillen. Vraag de contactpersoon van de school van jouw keuze als je de precieze schoolkosten per schooljaar wil weten.

 • 1e jaar € 430,-
 • 2e jaar € 0,-

* De bedragen zijn een benadering van de kosten. De uiteindelijke kosten kunnen licht afwijken.

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelatingseisen

BBL Werken en leren

Voor de BBL werken en leren geldt dat je minimaal 16 jaar bent en in dienst bent bij een erkend leerbedrijf waar je je praktijk kunt doen.

Aanvullende eisen voor deze opleiding

 • Je bent minimaal 21 jaar (het liefst 23 jaar)
 • Je mag niet met justitie in aanraking zijn geweest
 • Je wordt gescreend door de afdeling Bijzondere wetten van de Regiopolitie

VOG

Om tijdens deze opleiding werkervaring op te doen bij je leerbedrijf, heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Een VOG geeft aan dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor je stage of je baan.  

Wil je meer weten? Kijk dan bij de Veelgestelde vragen.

Hoe werkt de toelatingsprocedure?

Door het coronavirus lopen sommige dingen dit jaar anders dan we gewend zijn. De welkomstactiviteiten kunnen daardoor vertraging oplopen of een andere invulling krijgen dan hieronder beschreven. Ook is de aanmelddatum verschoven van 1 april naar 1 mei. Wij blijven ons best doen om jou goed en tijdig te informeren.

1. Aanmelden

Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze opleiding? Meld je dan aan uiterlijk 1 mei als de opleiding in augustus/september start, of uiterlijk 1 december als de opleiding in februari start. Bij een opleiding met een 'flexibele instroom' kun je op elk gewenst moment beginnen.

Na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een welkomstactiviteit. 

2. Kennismaken

Tijdens de welkomstactiviteit maken we kennis: jij met de opleiding en wij met jou. Met een activiteit of opdracht ga je ervaren of de opleiding die je gekozen hebt echt bij je past.

3. Kiezen

Na de welkomstactiviteit hebben we een kort persoonlijk gesprek met je. Heb je het idee dat deze opleiding bij je past, dan schrijven we je in voor de opleiding. Je bent dan zeker van een plek in de opleiding. Ben je niet zeker? Dan bieden we je een studiekeuzegesprek aan.

4. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Als je definitief voor de opleiding hebt gekozen, ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst. Stuur die ondertekend aan ons terug en je bent officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.  

5. Starten met de opleiding

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.

Meld je aan voor deze BBL deeltijd opleiding

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Studie in Cijfers
Coördinator beveiliging
Niveau 3
Noorderpoort
landelijk
gemiddelde
deze
opleiding

Studenttevredenheid

rapportcijfer
-
-

Percentage geslaagde studenten

in afgelopen schooljaar
-
45%

Doorstroom binnen MBO

na afgelopen schooljaar
-
2%

Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden


Coördinator beveiliging
-
100%
landelijk
gemiddelde
deze
regio

Kans op werk in jouw vakgebied

na je opleiding
Coördinator beveiliging

Kans op leerbaan


Coördinator beveiliging

Startsalaris

gemiddeld bruto uurloon
Coördinator beveiliging
-
€ 17,81
Studie in Cijfers
Coördinator beveiliging
Niveau 3 Noorderpoort
Studenttevredenheid rapportcijfer
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde -
Percentage geslaagde studenten in afgelopen schooljaar
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 45%
Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 2%
Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 100%
Kans op werk in jouw vakgebied na je opleiding
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Kans op leerbaan
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Startsalaris gemiddeld bruo loon
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde € 17,81

Meer informatie: http://studieincijfers.s-bb.nl

Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze opleidingen zijn mogelijk ook interessant

Terug naar boven