Skip to ContentSkip to Navigation
Home Bedrijven opleiden Internationaal Logistiek teamleider 25372
logistiekteamleider_niv3_1_transportscheepvlogistiek.jpg
logistiekteamleider_niv3_2_transportscheepvlogistiek.jpg
NP-Logistiek-Medewerker-en-Chauffeur-0003.jpg

Logistiek teamleider Niveau 3

Met het diploma Logistiek teamleider op zak kun je aan de slag bij een groothandel, logistieke dienstverlener, distributiecentrum, of productiebedrijf. Je bent specialist in de opslag van goederen en je coördineert en organiseert de werkzaamheden in een magazijn. 

 • Je bent verantwoordelijk voor het magazijn
 • Je beheert de voorraadadministratie
 • Je stuurt (assistent) logistiek medewerkers aan 

Meld je aan voor deze BBL deeltijd opleiding

Bekijk de BOL voltijd opleiding

 • 20 % School
  Indicatie van de tijd die je op school doorbrengt
 • 80% Werk
  Indicatie van de tijd die je op je werk doorbrengt
 • 7,3 Waardering studenten
  JOB-monitor
Duur
3-jarige opleiding
Niveau
Niveau 3
Leerweg
BBL
Locatie(s)
Groningen
Startdata
Start schooljaar
Crebo nr.
25372

Open dagen

 • 24 januari 2020
 • 16:00 - 20:30
 • 25 januari 2020
 • 10:00 - 14:00

Stel een vraag over de opleiding

Voor al je vragen over deze opleiding kun je contact opnemen met:

avatar

Groningen
Janneke Frans
j.frans@noorderpoort.nl
088 - 230 76 51

Kunnen we je helpen?

Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek om tot je keuze te komen? We helpen je graag.

We zijn bereikbaar van ma t/m vr tussen 09.00 - 17.00 uur.

Over deze opleiding:

Past deze opleiding bij jou?

Als logistiek teamleider ben je de meewerkend voorman in het magazijn. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel, een flexibele instelling en je toont initiatief. Werken onder tijdsdruk gaat jou ook goed af. Je kunt als teamleider op verschillende niveaus communiceren, bijvoorbeeld met chauffeurs, klanten, leidinggevenden en andere collega’s.

Wat doet een Logistiek teamleider?

Als logistiek teamleider heb je een afwisselend beroep. Je hebt zowel uitvoerende taken als een aansturende rol. Logistiek teamleiders vind je bij groothandels voor allerlei producten, zoals elektronica, bloemen of bouwmateriaal. Je kunt ook aan de slag bij distributiecentra, logistieke dienstverleners en productiebedrijven. Jij zorgt ervoor dat goederen op tijd bij de klant worden geleverd, of voor langere tijd in het magazijn worden opgeslagen. Ook beheer jij de voorraden.

Als teamleider ben jij degene die contacten met de klant onderhoudt en het werk verdeelt en voorbereidt op kantoor. Daarnaast stuur je medewerkers aan, voert overleg met ze en begeleidt ze bij hun werkzaamheden. In het logistieke proces geef jij als teamleider het goede voorbeeld.

Welke banen kun je krijgen?

Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

 • Logistiek teamleider
 • Magazijnchef
 • Voorman

Hoe ziet mijn opleiding eruit?

Tijdens deze opleiding bereiden we je voor op een uitdagende logistieke functie. Je maakt kennis met alle ins & outs van het logistieke proces en wordt voorbereid om hier tijdens je stage mee aan de slag te gaan. Denk hierbij aan het ontvangen, verzamelen en verzenden van goederen, bijhouden van de voorraadadministratie, uitgeven van goederen, verzorgen van de personeelsadministratie en het beheren van het magazijn. Een belangrijk deel van de lessen zal gaan over warehousetechnologie.

Daarnaast is er ruim aandacht voor het efficiënt inzetten van personeel en materieel om de werkzaamheden in het magazijn uit te voeren. Ook weet je aan het einde van de opleiding precies wat er met goederen in een magazijn gebeurd.

Als teamleider is het belangrijk dat je weet hoe je personeel kunt aansturen, motiveren en begeleiden. Dit oefenen we met simulaties. Ook bereiden we je voor om in het openbaar te spreken.

Beroepsgerichte vakken

 • Ontvangst en opslag van goederen
 • Orders verzamelen
 • Verzendklaar maken van goederen
 • Voorraadbeheer
 • Coördineren van logistieke werkzaamheden en processen
 • Personeelsmanagement en leidinggeven

Algemene vakken

  • Nederlands * 
  • Rekenen * 
  • Loopbaanoriëntatie en Burgerschap 
  • ICT-vaardigheden

* Heb je moeite met taal of rekenen? Dan helpen we je met extra lessen in aanloop naar de examens.

Over de werkplek

Voordat je kunt starten met een BBL-opleiding, moet je zelf een werkplek (leerbaan) bij een erkend leerbedrijf hebben gevonden. Gedurende de opleiding werk je namelijk minimaal 20 uur per week bij dat leerbedrijf. Vaktheorie krijg je op school en de praktijk leer je op je werkplek.

Dit is ook de reden dat je alleen een BBL-opleiding kunt doen als je een werkplek bij een erkend leerbedrijf hebt. Je bent daar dan in dienst. Hierdoor weet je zeker dat je het vak in de praktijk goed leert.

Keuzedelen

Keuzedelen zijn vakken die je zelf kiest om je kennis te verbreden of te verdiepen. Het kunnen vakken zijn die lijken op vakken in je eigen opleiding, of juist helemaal niet. Keuzedelen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld sneller werk kunt vinden of makkelijker kunt doorstromen naar een vervolgopleiding. Vijftien procent van je studietijd is gereserveerd voor keuzedelen.

We passen het aanbod aan keuzedelen regelmatig aan, zodat je tijdens je opleiding altijd een actuele en uitgebreide keuze hebt. Als de keuzedelen voor het eerste jaar van deze opleiding al bekend zijn, zie je hieronder een selectie.

Welke begeleiding krijg je?

Bij Noorderpoort vinden we het belangrijk dat je goed wordt begeleid tijdens je studie. Daarom krijg je een eigen studieloopbaanbegeleider (SLBer). Hij of zij volgt hoe het met jou en je studieresultaten gaat en helpt je waar nodig. Ook kun je met vragen en problemen bij je SLBer terecht.

Lees meer over begeleiding

Leslocatie(s)

NP-Automotive-Locatie-0010.jpg

Automotive & Logistiek

Bornholmstraat 31
9723 AW Groningen

Wat kost deze opleiding?

De kosten van deze opleiding bestaan uit verschillende onderdelen: cursusgeld, schoolkosten, de vrijwillige bijdrage en laptopkosten.

Cursusgeld

Het cursusgeld betaal je om lessen te mogen volgen en examens te doen. Dit bedrag staat vast en wordt door de overheid bepaald.

Leerweg en niveau: Cursusgeld 2019-2020:
BBL niveau 1 en 2 € 243,- *
BBL niveau 3 en 4 € 588,- *

* Het cursusgeld wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld

Laptopkosten

Voor alle opleidingen bij Noorderpoort heb je een laptop nodig. Aan het begin van het schooljaar krijg je van je opleiding meer informatie over de precieze eisen waaraan deze moet voldoen. De meeste opleidingen vragen om een Windows-laptop vanwege bepaalde applicaties waarmee je gaat werken. 

Schoolkosten

Naast het cursusgeld krijg je ook te maken met schoolkosten en vrijwillige bijdrage. Onder de vrijwillige bijdrage vallen onder andere deelname aan excursies (€50 - €500) en praktische zaken als het huren van een kluisje (€10 - €25). Jij bepaalt zelf of je wil deelnemen aan excursies en/of gebruik wil maken van de voorzieningen. 

Tijdens je studie volg je ook keuzedelen, hier kunnen aanvullende kosten voor in rekening gebracht worden.

De schoolkosten zijn bedoeld voor boeken, readers, software en werkkleding. Met ingang van het schooljaar 2019-2020 is er een nieuwe regeling voor de schoolkosten. Deze houdt in dat vakspecifieke gereedschappen (zoals gereedschapskist, koksmessen en kappersscharen) door je school beschikbaar worden gesteld. Deze materialen blijven ook eigendom van de school. 

Voor deze opleiding moet je rekening houden met onderstaande schoolkosten voor het studiejaar 2019-2020. Als de opleiding op meerdere locaties wordt aangeboden, kunnen de kosten per locatie verschillen. Vraag de contactpersoon van de school van jouw keuze als je de precieze schoolkosten per schooljaar wil weten.

 • 1e jaar € 430,-
 • 2e jaar € 65,-
 • 3e jaar € 55,-

* De bedragen zijn een benadering van de kosten. De uiteindelijke kosten kunnen licht afwijken.

Wat zijn de toelatingseisen?

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

 • vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg
 • vmbo-gemengde leerweg
 • vmbo-theoretische leerweg of mavo
 • overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4
 • mbo-basisberoepsopleiding (niveau 2)
 • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling

BBL Werken en leren

Voor de BBL werken en leren geldt dat je minimaal 16 jaar bent en minimaal 20 uur per week werkt bij een erkend leerbedrijf.

Aanvullende eisen voor deze opleiding

Voor deze opleiding zijn geen aanvullende eisen.

Hoe werkt de toelatingsprocedure?

1. Aanmelden voor 1 april

Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Doe dat dan voor 1 april. Vijf werkdagen na je aanmelding ontvang je van ons een uitnodiging voor een welkomstactiviteit. 

2. Kennismaken

Tijdens de welkomstactiviteit maken we kennis: jij met de opleiding en wij met jou. Met een activiteit of opdracht ga je ervaren of de opleiding die je gekozen hebt echt bij je past.

3. Kiezen

Na de welkomstactiviteit hebben we een kort persoonlijk gesprek met je. Heb je het idee dat deze opleiding bij je past, dan schrijven we je in voor de opleiding. Je bent dan zeker van een plek in de opleiding. Ben je niet zeker? Dan bieden we je een studiekeuzegesprek aan.

4. Ondertekenen onderwijsovereenkomst

Als je definitief voor de opleiding hebt gekozen, ontvang je van ons een onderwijsovereenkomst. Stuur die ondertekend aan ons terug en je bent officieel ingeschreven als student van Noorderpoort.  

5. Starten met de opleiding

Om goed van start te kunnen gaan heb je informatie nodig over boeken, gereedschap, werkkleding en de eerste dag van de opleiding. Die informatie krijg je zes weken voor het begin van je opleiding.

Meld je aan voor deze BBL deeltijd opleiding

Bekijk de BOL voltijd opleiding

Studie in Cijfers
Logistiek teamleider
Niveau 3
Noorderpoort
landelijk
gemiddelde
deze
opleiding

Studenttevredenheid

rapportcijfer
7,3
6,9

Percentage geslaagde studenten

in afgelopen schooljaar
-
78%
landelijk
gemiddelde
deze
regio

Kans op werk in jouw vakgebied

na je opleiding

Kans op stage


Startsalaris

gemiddeld bruto uurloon
-
€ 11,93
Studie in Cijfers
Logistiek teamleider
Niveau 3 Noorderpoort
Studenttevredenheid rapportcijfer
Deze opleiding 7,3
Landelijk gemiddelde 6,9
Percentage geslaagde studenten in afgelopen schooljaar
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde 78%
Kans op werk in jouw vakgebied na je opleiding
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Kans op stage
Deze opleiding
Landelijk gemiddelde
Startsalaris gemiddeld bruo loon
Deze opleiding -
Landelijk gemiddelde € 11,93

Meer informatie: http://studieincijfers.s-bb.nl

Studie in Cijfers is ontwikkeld door SBB in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze opleidingen zijn mogelijk ook interessant

iStock-511786392_1.jpg

Leidinggevende team/afdeling/project Niveau 4

Groningen
BBL
managertransportlogistiek_niv4_1_trasnportscheepvlog.jpg

Manager transport en logistiek Niveau 4

Groningen
BOL
Terug naar boven